Dünya >> NTV


Zelenski’den müzakere şartı: Putin’den başka hiç kimse ile görüşmem


Link [2022-05-25 11:16:05]



Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na hitap etti. Zelenski, savaşı bitirmek için konuşacağı tek Rus yetkilinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu vurgulayarak, aracılarla görüşmek istemediğini söyledi. Bununla birlikte Zelenski, Ukrayna'nın tüm topraklarını geri alana kadar savaşacağını ve Rusya'nın zamana karşı oynadığını sözlerine ekledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşın nasıl sona erdirileceğini görüşmek üzere görüşmek istediği tek Rus yetkili olduğunu söyledi.Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na video bağlantısıyla seslenen Zelenski, Rusya'nın işgal altındaki Ukrayna’daki sivillere karşı savaş suçu  eylemlerinin kanıtları ışığında Rusya ile herhangi bir görüşme düzenlemenin daha zor hale geldiğini söyledi.Rusya, Ukrayna'nın askeri yeteneklerini azaltmak için "özel bir operasyon" olarak adlandırdığı eylemde sivilleri hedef aldığını defalarca reddetti.

"HER ŞEYE PUTİN KARAR VERİYOR"Zelenski, "Her şeye Rusya Devlet Başkanı karar veriyor. Bu savaşı kişisel olarak onsuz bitirmekten bahsediyorsak, bu karar alınamaz” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 17:28:29