Dünya >> NTV


WSJ: Abramoviç ve iki Ukraynalı müzakereci zehirlenmiş olabilir


Link [2022-03-28 21:34:38]



ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Rus oligark Roman Abramoviç ve iki üst düzey Ukraynalı müzakerecinin 3 Mart'ta Kiev'deki bir toplantının ardından zehirlenme belirtileri gösterdiğini yazdı.

ABD basınında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. O iddiaya göre Rus oligark Roman Abramoviç ve iki üst düzey Ukraynalı müzakereci ay başında Kiev'de yaptıkları bir görüşme sonrasında zehirlenme belirtileri gösterdi. İddia Amerikan Wall Street Journal gazetesine ait.

3 Mart'ta Kiev'deki bir toplantının ardından Abramoviç ve iki Ukraynalı üst düzey müzakerecide göz kızarıklığı, gözlerde ağrı ve yaşarma, el ve yüzde deri soyulması gibi belirtiler görüldüğü öne sürüldü.

Hollanda merkezli araştırmacı gazetecilik grubu analistlerine göre, belirtiler "kimyasal zehirlenme" ile örtüşüyor.

Roman Abramoviç ve diğer iki kişinin, semptomların belirmesinden önce sadece çikolata yiyip su içtiği bildiriliyor. Heyetteki dördüncü kişinin de aynı şeyleri tükettiği fakat söz konusu belirtileri göstermediği belirtiliyor.Ukrayna'nın talebiyle savaşın ilk günlerinde arabuluculuk yaptığı söyleyen Abramoviç'in müzakerelerdeki rolü, Kremlin tarafından da teyit edilmişti.

Çok Okunanlar

2024-09-22 00:28:51