Dünya >> NTV


Ukrayna, Rusya'ya karşı savaşan yabancı gönüllülere vatandaşlık vereceğini açıkladı


Link [2022-03-09 17:14:30]



Ukrayna, Rusya'ya karşı savaşta ordusuna katılan yabancı gönüllülere, vatandaşlık vereceğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin çağrısının ardından şimdiye kadar 52 ülkeden 20 binin üzerindeki yabancı askerin Ukrayna ordusuna katıldı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Yenin Yevhen, Ukrayna'ya seyahat eden ve gönüllü olan Ukrayna ordusuna katılan gönüllülere,  devletin Sınır Muhafız Servisi tarafından bir askeri kart verileceğini açıkladı. Bu gönüllerin gelecekte Ukrayna vatandaşlığı almaya hak kazanacak  yabancı uyruklular arasında yer alacağı belirtildi. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise yabancı savaş gücünün "Ukrayna'nın Uluslararası Bölgesel Savunma Lejyonu'nun bir parçası olarak Ukrayna'yı ve dünya düzenini savunacağını" açıkladı. Kuleba geçen pazar günü, 52 ülkeden 20 binden fazla gönüllünün Ukrayna'da savaşmak için kaydolduğunu söyledi.Bununla birlikte, geçen ay Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya karşı mücadelede kendisine katılmak için gönüllülerden oluşan bir "uluslararası tugay" oluşturduğunu duyurdu.



Çok Okunanlar

2024-09-22 17:24:31