Dünya >> NTV


Ukrayna-Rusya Savaşı'nın 19. gününde yaşananların özeti


Link [2022-03-14 18:15:44]



Ukrayna-Rusya Savaşı 19. gününde devam ederken, iki ülkenin heyetleri video konferans yoluyla bir araya geldi. Bu esnada, Mairupol kentindeki saldırıya uğrayan doğum hastanesinde ağır yaralanan kadın ve bebeği hayatını kaybetti. Başkent Kiev'deki 9 katlı bir binaya top mermisi atıldı, milyarder Elon Musk ise Putin'i teke tek dövüşe çağırdı. İşte Ukrayna-Rusya savaşında gün içerisinde yaşananların kısa bir özeti...

- Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 19.  gününde taraflar dördüncü kez bir araya geldi. Müzakerelere yarın devam edileceği belirtildi. HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

-Rusya’nın, Mariupol kentindeki kadın doğum hastanesine düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve sedyeyle taşınan hamile bir kadın ve bebeği öldü. Doktorlar, bebeğinin öldüğünü duyunca, acı içinde kendilerine ‘‘beni de öldürün’’ dediğini anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

-Kremlin'den yapılan son açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin'in operasyonun en başında ordudan büyük kentlere baskın düzenlenmesi istemediği belirtilerek, "Rusya, Çin'den askeri destek istemedi. ABD ve AB, Rusya'yı Ukrayna'nın büyük şehirlerine saldırmaya çalışıyor. Bunun provakosyon olduğunu söyledik. Rusya, Ukrayna'daki operasyonlarına devam etmek için yeterli askeri kaynağa sahip" denildi. 

-Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereschuk, Rusya ile kabul edilen geçiçi ateşkes kapsamında bugün 10 insani koridor açıldığını duyurdu. 

KİEV'DEKİ 9 KATLI BİR BİNAYA TOP MERMİSİ İSABET ETTİ

-Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir apartmana füze isabet etti.Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko'ya göre, olay esnasında iki kişi öldü ve üç kişi hastaneye kaldırıldı.

"RUSYA'YA YAPTIRIMLAR İŞE YARAMAZ"

-Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Batı ülkelerinin, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların işe yaramayacağını açıkladı.

-Batı'nın uyguladığı yaptırımlar Rusya'da temel gıda fiyatlarında artışa, teknoloji ürünlerinde ise fahiş fiyatlara neden oldu.HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN. -Lviv'de, Polonya sınırına sadece 25 kilometre uzaklıktaki Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Enstitüsü füze saldırısı düzenlendi. Ukrayna'nın açıklamasına göre 35 kişi öldü, 124 kişi yaralandı. Rusya'nın bildirdiğine göreyse saldırıda 180 yabancı paralı asker öldürüldü.



Çok Okunanlar

2024-09-22 13:29:53