Son Dakika >> Haber >> NTV


Ukrayna - Rusya savaşında 54. gün... Rusya, Lviv'i bombaladı: En az 7 ölü


Link [2022-04-18 16:31:12]



Rusya’nın Ukrayna’ya karşu başlattığı savaşta 54. güne girildi. Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın ülkenin batısındaki Lviv kentine beş füze saldırısı gerçekleştirdiğini ve ardından en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Diğer taraftan, Mariupol kentinde çatışmalar sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Dünya işgalcilerin Ukrayna'nın güneyinde yaptıklarına tepki göstermeli" dedi. Rusya ise Ukrayna ordusunun 23 bini aşkın asker kaybettiğini öne sürdü.

Rusya-Ukrayna savaşında 54. gündeyiz... 

Son olarak ,Rus güçleri, şimdiye kadar büyük ölçüde hasar almadan kurtulan batıda Lviv de dahil olmak üzere birçok Ukrayna şehrini bombaladı.

Lviv'de askeri tesislere ve bir lastik atölyesine beş roketin isabet etmesi sonucu yedi kişi öldü. Ukraynalı yetkililer, başkent Kiev'de de patlamalar yaşandığını bildirken, kuzeydeki Kharkiv şehri ile  Odesa limanı yakınlarındaki güneydeki Mykolaiv şehrinin de hedef alındığını aktardı.

Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy, sabah saatlerinde şehre füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak da Twitter hesabından, "Lviv'in sivil altyapısına aynı anda 5 güçlü füze saldırısı yapıldığını" duyurdu.

Lviv Valisi Maksim Kozicki, Rus ordusu tarafından düzenlenen füze saldırısında 7 kişinin öldüğünü bildirdi. Kozicki, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Füzelerden 3'ü askeri altyapı tesislerine 1'i lastik atölyesine isabet etti. Saldırılar nedeniyle yangınlar çıktı. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor. İsabet alan yerler büyük hasar gördü. Yaralılardan biri çocuk" açıklamasını yaptı. 

Diğer taraftan, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait olduğu iddia edilen savaştaki kayıplar listesini yayımladı.



Çok Okunanlar

2024-09-22 23:25:52