Dünya >> NTV


Ukrayna - Rusya savaşında 44. gün... Rusya tren istasyonunu vurdu: 30'dan fazla ölü


Link [2022-04-08 13:14:38]



Ukrayna - Rusya arasındaki çatışmaların 44. gününe girildi. Rus ordusunun Ukrayna'da bir tren istasyonunu vurduğu öne sürüldü. Roket saldırısında 30'dan fazla kişinin öldüğü belirtildi. Rusya ise saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasını reddetti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, saldırının ardından Rusya'yı sınır tanımayan bir kötülük olarak tanımladı. Ukrayna ordusu ise Luhansk bölgesinde Rus ordusunun birkaç kilometre itildiğini öne sürdü.

Ukrayna - Rusya arasında savaş sürüyor... 

Ukrayna Demiryolları, Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrinin tren garına Rus güçlerce düzenlenen füze saldırısında tahliye bekleyen 30'dan fazla sivilin öldüğünü, 100'den fazla sivilin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna Demiryollarının Telegram kanalından yapılan açıklamada, "Kramatorsk tren garına 2 füze isabet etti. İlk belirlemelere göre, 30'dan fazla sivil öldü, 100'den fazla sivil yaralandı" denildi.Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kan içinde yerde yattıkları görülüyor.Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

Kramatorsk Belediye Başkanı ise saldırı esnasında istasyonda çocuk çocuk, yaşlı ve kadın olmak üzere 4 bin kişinin olduğunu aktardı.

Tren istasyonundakiler ülkenin batısına doğru gitmeye çalışıyordu. Çatışmalar nedeniyle milyonlarca Ukraynalı batıya göç etti.

RUSYA İNKAR ETTİ: UKRAYNA, KENDİ KENDİNİ VURDU

RİA Haber Ajansı, Rusya'nın Kramatorsk Tren İstasyonu'ndaki  füze saldırısını gerçekleştirdiğini inkar ettiğini bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, tren istasyonu saldırısında kullanılan füzenin yalnızca Ukrayna ordusu tarafından kullanıldığını açıkladı. Bakanlık, aynı tip bir füzenin 14 Mart'ta ayrılıkçıların elindeki Donetsk bölgesinde Ukrayna tarafından 17 Rus sivili öldürmek için kullanıldığını öne sürdü. Ayrıca, Rus ordusunun bugün Kramatorsk ve çevresinde hiçbir askeri hedefi bulunmadığı aktarıldı.

ZELENSKİ'DEN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMAUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, tren istasyonundaki saldırının ardından "Rusya sınır tanımayan bir kötülüktür" dedi.

RUS ORDUSU LUHANSK'TA İTİLDİDiğer taraftan, Ukrayna Savunma Bakanlığı, Luhansk bölgesinde Rus güçlerin Ukrayna ordusunun karşı saldırısı ile birkaç kilometre geriye atıldığını, Çernigiv bölgesinde ise Gremyaç köyünün kurtarıldığını duyurdu.Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Luhansk'ta askerlerimiz başarılı karşı saldırı gerçekleştirdi ve düşman güçleri birkaç kilometre geriye atıldı. Çernigiv bölgesinde ise Gremyaç köyü Rus işgalcilerden kurtarıldı." bilgileri yer aldı.Açıklamada, ayrıca Ukrayna özel kuvvetlerinin Rus güçlerinden kullanılabilir durumda birkaç hava savunma sistemini ele geçirdiği de bildirildi.



Çok Okunanlar

2024-09-21 13:52:08