Dünya >> NTV


Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasındaki arabulucuk çalışmalarına övgü


Link [2022-03-31 10:13:57]



Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana yoğun bir diplomas yürütüyor.  İngiliz The Guardian gazetesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğündeki diplomatik girişimleri öven bir yazı yer aldı. Türkiye'nin barış çabalarından övgüyle söz edilen yazıda, "Türkiye diplomasinin itibarını artırarak kazanan olarak ortaya çıktı" denildi.

İngiliz basını, Rusya-Ukrayna görüşmelerindeki rolü sayesinde Türkiye'nin diplomasinin itibarını artığını yazdı.

The Guardian'dan Patrick Wintour, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki çabalarını analiz ederek bir yazı kaleme aldı: 

Müzakereler, bu aşamada herhangi bir somut sonucun çok gerisinde olsa da Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk yapmak için yarışan ülkeler arasında Türkiye, diplomasisinin itibarını artırarak kazanan olarak ortaya çıktı.

MACRON DA UĞRAŞIYOR AMA TÜRKİYE YAPABİLİRFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı ısrarlı telefon görüşmelerine devam ediyor, ancak Ukraynalıları ve Rusları bir araya getirebilecek olan Türkiye  Dışişleri Bakanlığı gibi görünüyor.Bir NATO üyesi olan Türkiye, Rusya'ya yaptırım uygulamayı reddederken Ukrayna'ya silah sağlamaya devam ediyor ve görünüşe göre her iki taraf da İstanbul’daki görüşmelerde ağırlanacak kadar saygı görüyor. 



Çok Okunanlar

2024-09-21 22:50:21