Dünya >> NTV


Rusya-Ukrayna savaşında 41. gün... Zelenski: Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir


Link [2022-04-05 10:53:59]



Ukrayna-Rusya savaşında 41'inci güne girildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin ile arasında bir görüşme olmayabileceğini açıklayarak, Rusya ile müzakere yapmanın şu anki koşullar altında çok zor olduğunu söyledi. Öte yandan, Kiev Belediye Başkanı Mariupol'de beş binden fazla sivilin öldüğünü duyurdu.

Ukrayna - Rusya arasında savaş 41. gününe girdi. İngiliz istihbarat raporlarına göre Rusya saldırılarını Mariupol'e yoğunlaştırmış durumda. Kentte kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. 

MARİUPOL'DE 5 BİNDEN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Kiev Belediye Başkanı Klitscho, Mariupol'da beş binden fazla sivilin öldüğünü açıkladı.

Rus güçlerinin çekilme sürecinde olduğu Çernihiv'deyse Ukrayna ordusu, bazı kasabaları geri aldı. Çernihiv Belediye başkanı, Rus bombardımanının şehrin yüzde 70'ini yok ettiğini söylEDİ.

ZELENSKİ: BAŞKA SEÇENEĞİM YOK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yaptığı en son açıklamada, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor, ama başka seçeneğim yok. Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir" dedi. Zelenski ayrıca, Buça'da bulunan sivil cesetlerine ilişkin, "Muhtemel savaş suçlarını araştıracağız, diğer ülkelerin savcılıklarını da sürece dahil edeceğiz" yorumunu yaptı. 

Bununla birlikte Zelenski, "Buça'daki cinayetler Nazilerden arındırma" ifadesinin Ukrayna'dan çok Rusya için geçerli olduğunu vurguladı. Donbas hakkında da konuşan Zelenski, "Ukrayna ve Rusya ilk etapta aynı fikirde olmayabilir, ancak üzerinde çalışılmalı" dedi. 

Rus Interfax ajansı ise, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin telekonferans yoluyla devam ettiğini bildirdi. 



Çok Okunanlar

2024-09-21 17:38:03