Son Dakika >> Haber >> NTV


Rusya-Ukrayna savaşında 41. gün... Zelenski: Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir


Link [2022-04-05 10:31:11]



Ukrayna-Rusya savaşında 41'inci güne girildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin ile arasında bir görüşme olmayabileceğini açıklayarak, Rusya ile müzakere yapmanın şu anki koşullar altında çok zor olduğunu söyledi. Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Buça'daki sivil ölümlerine ilişkin, "Ukrayna'da yalan haberlerin yapılması ve propaganda kampanyasının başlatılmasıyla ilgili birçok örnek var" yorumunda bulundu.

Ukrayna - Rusya arasında savaş 41. gününe girdi. İngiliz istihbarat raporlarına göre Rusya saldırılarını Mariupol'e yoğunlaştırmış durumda. Kentte kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. 

Rus güçlerinin çekilme sürecinde olduğu Çernihiv'deyse Ukrayna ordusu, bazı kasabaları geri aldı. Çernihiv Belediye başkanı, Rus bombardımanının şehrin yüzde 70'ini yok ettiğini söylüyor. 

ZELENSKİ: BAŞKA SEÇENEĞİM YOK

Ukraynalı yetkililere göre Rus güçleri Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi bölgesinden de çekildi. Rus askerler bölgeyi yaklaşık bir aydır işgal etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yaptığı en son açıklamada, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor, ama başka seçeneğim yok. Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir" dedi. Zelenski ayrıca, Buça'da bulunan sivil cesetlerine ilişkin, "Muhtemel savaş suçlarını araştıracağız, diğer ülkelerin savcılıklarını da sürece dahil edeceğiz" yorumunu yaptı. 



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:29:02