Dünya >> NTV


Rus ordusunu Ukrayna'da bekleyen büyük tehlike: Dondurucu soğuklar ve çamur mevsimi


Link [2022-03-09 13:14:40]



Ukrayna'ya saldıran Rus ordusunun ilerleyişini yavaşlatan etmenlerden biri hava koşulları. Ülkede sıcaklığın -20 dereceye düşmesi bekleniyor. Bu, zaten zor ilerleyen Rus zırhlılarının donması anlamına geliyor. Öte yandan havaların ısınması da Rus ordusunun işine yaramayacak. Bu kez de daha önceden Hitler'i ve Napolyon'u durduran çamur, Rus askerlerinin başına bela olacak.

Rusya'nın Ukrayna saldırısında iki hafta geride kaldı. Son üç gündür çatışmalar yerini tahliyelere bırakmış durumda. 

Bir yandan heyetler arası barış görüşmeleri devam ederken yarın Antalya'da önemli bir zirve gerçekleşecek. 

Türkiye'nin ev sahipliğinde Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları bir araya gelecek. 

ABD merkezli uydu şirketi Maxar, Kiev'in kuzeyindeki kilometrelerce uzunluktaki Rus askeri konvoyunun fotoğraflarını günler önce dünyayla paylaşmıştı. Ancak Kiev'in kapısına dayanan bu ağır zırhlı araçlar sonrasında pek ilerleme kaydedemedi. 

DAHA DA ZORLAŞACAK

Askeri uzmanlara göre Rus ordusunun ilerleyişi önümüzdeki günlerde daha da zorlaşacak. Üstelik bunun için Ukrayna ordusunun hiçbir şey yapmasına gerek yok. Daha önce Napolyon Bonapart ve Adolf Hitler'i durduran Ukrayna'nın sert iklim koşulları Vladimir Putin'e de engel çıkartabilir. 

SICAKLIK -20 DERECE

Ülkenin kuzeyinde soğuk hava dalgasının etkisi görülüyor. Rus tanklarının bulunduğu bölgede sıcaklığın -20 dereceye düşmesi bekleniyor.  



Çok Okunanlar

2024-09-22 17:30:49