Son Dakika >> Haber >> NTV


İtalya Başbakanı Draghi, Cumhurbaşkanı Matteralla'ya istifasını sundu


Link [2022-07-21 14:04:19]



SON DAKİKA HABERİ: İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Segie Matteralla'ya istifasını sundu. Cumhurbaşkanı'nın yeni hükümet kurulana kadar Draghi'den görevde kalmasını istediği açıklandı.

Son dakika haberi! İtalya Başbakanı Mario Draghi, istifasını sundu.

Başbakan Draghi, liderlik ettiği koalisyondaki 3 partinin hükümetine dün parlamentoda destek vermemesi sonrasında bu sabah istifasını sunmak üzere Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya gitti.

Cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de gerçekleşen görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Ugo Zampetti yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, bu sabah Başbakan Mario Draghi'yi kabul etti. Başbakan, Senato'daki dünkü görüşmeleri ve oylama sonucunu aktardıktan sonra kendisinin ve başkanlığını yaptığı hükümetin istifalarını yineledi. Cumhurbaşkanı, bunu dikkate aldı. Hükümet, güncel işlerin yürütülmesi için görevde kalacak" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI MATTARELLA'NIN ALACAĞI KARAR BEKLENİYOR

İtalya'daki hükümet krizinin nasıl sonuçlanacağı konusunda gözler, Başbakan Draghi'nin istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Mattarella'nın bundan sonra alacağı karara çevrildi.



Çok Okunanlar

2024-09-21 23:21:54