Teknoloji >> NTV


istegelsin'in 'Dark store'u nasıl çalışıyor?


Link [2022-04-06 17:35:36]



Pandemiyle dönemiyle birlikte alışkanlıklar ve insanların tercihleri değişti.  Market alışverişleri için uygulamalar ve sipariş sistemleri daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu dönemde birçok farklı platform karşımıza çıktı. NTV program sunucusu ve teknoloji yazarı Ahmet Can da ''Taptaze süpermarket'' sloganıyla yola çıkan istegelsin'i ziyaret etti.

Pandemiyle birlikte birçok alışkanlığımız değişti. Değişmeye de devam ediyor. Bu değişimden en çok etkilenen ise market alışverişlerimiz oldu. Özellikle pandeminin başında market alışverişleri için uygulamaları ve sipariş sitelerini kullanmaya başladık. Bu alışkanlık öyle bir değişti ki, pandemi şartları hafiflese de market alışverişi yaptığımız platformları kullanmaya devam ediyoruz. Evde ihtiyacımız olan bir ürün olmadığında, dışarı çıkmak yerine, elimiz hemen akıllı telefon uygulamasına veya market alışverişi sitesine gidiyor. İşte bu dönemde pek çok farklı platform karşımıza çıktı. Bunlardan biri de istegelsin. "Taptaze süpermarket" sloganıyla yola çıkan istegelsin'in arka planını merak ettim ve işin mutfağını ziyaret ettim.

istegelsin COO’su Çağlar Göklü ile istegelsin'in dağıtım merkezinde buluştuk. Bu merkeze, aslında "dark store" yani "gölge mağaza" deniliyor. Kısaca özetlemek gerekirse, fiziksel olarak müşteriler içeri girip, alışveriş yapamıyor. Sadece istegelsin çalışanlarına açık. Dışarıdan bakıldığında "Burası bir market" diyebileceğiniz hiçbir şey yok. Önünde sadece teslimatlarda kullanılan araçlar var. Oldukça sakin. Ancak içeri girdiğimde arı gibi çalışan istegelsin ekibi beni karşıladı.



Çok Okunanlar

2024-09-20 09:45:06