Dünya >> NTV


Dünyanın gözü ve kulağı Brüksel'de: NATO Zirvesi'nde neler konuşulacak?


Link [2022-03-24 11:54:15]



NATO liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının birinci ayında, bugün Belçika’nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi. Devlet başkanları zirvede, Rusya Devlet Başkan Putin'in Ukrayna'yı saldırılarının sonuçlarını ele alacak, Çin'in bu krizdeki rolünü tartışacak ve NATO'nun caydırıcılığını ve savunmasını güçlendirmek için izlemesi gereken adımlara karar verecekler.

Dünyanın gözü ve kulağı bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de süzenlenen NATO Zirvesi’nde…

Bu olağanüstü NATO Zirvesi öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, liderlerin  almasını beklediği kararları değerlendirdi.

NATO liderlerinin tartışacağı kararlar arasında  Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya'da dört yeni NATO savaş grubu ilan edilmesi,  NATO'nun tüm alanlarda (kara, deniz, hava, uzay ve siber uzay) duruşunu güçlendirmeyi, Ukrayna'ya ek destek sağlamayı ve diğer ortaklara işbirliğini artırmayı içeriyor. 

“Alacağımız kararların geniş kapsamlı etkileri olacak” diyen Stoltenberg, Avrupa-Atlantik güvenliğini güçlendirmek için NATO Müttefiklerinin savunmaya daha fazla yatırım yapma çabalarını iki katına çıkarmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

LAVROV: RUSYA İLE NATO ARASINDA DİREKT ÇATIŞMAYA YOK AÇARDiğer taraftan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov düm yaptığı açıklamada NATO'nun Ukrayna'ya yardımlarının sonucu olacağını söylemişti. Lavrov, “Ukrayna'yla müzakereler zor, Kiev sürekli pozisyonunu değiştiriyor” derken, “Ukrayna'ya barış gücü göndermek Rusya ve NATO arasında direkt çatışmaya yol açabilir” diye konuşmuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-22 05:03:10