Yaşam >> NTV


Büşra Pekin kimdir?


Link [2022-02-13 15:14:00]



Son olarak Dilber Ay’ın hayatını anlatan Dilberay filminde başrolde yer alan Büşra Pekin, YouTube programı İbrahim Selim ile Bu Gece'ye konuk oldu. Peki Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında ve nereli? Büşra Pekin hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Dilberay filmindeki performansıyla ve seslendirdiği şarkılarla gündemde yer alan oyuncu Büşra Pekin, Zorlu PSM’nin programı olan 'İbrahim Selim ile Bu Gece'nin konuğu oldu.

Suudi Arabistan’da doğup büyüdüğünü ve Amerika'da bursla lise son sınıfı okuduğunu söyleyen oyuncu hep başka ülkeleri, kültürleri merak ettiğini belirtti.

BÜŞRA PEKİN KİMDİR?

30 Haziran 1982 yılında Suudi Arabistan'da doğan Büşra Pekin, aslen İzmirlidir. İlk olarak Çok Güzel Hareketler Bunlar televizon programıyla adını duyuran Pekin, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümü mezunudur.

2005 yılında BKM Mutfak oyuncularına katılan Pekin, hâlen BKM Mutfak bünyesinde sahneye çıkıyor. En sevilen tiplemelerinden biri de "Havuçlu Anne"dir.

2010'da, Neşeli Hayat filmindeki rolüyle Sinema Yazarları Derneğinin düzenlediği ödül töreninde SİYAD En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Pekin, şimdilerde ise usta sanatçı Dilber Ay'ın hayatının konu alındığı Dilberay filmindeki başarılı performansıyla gündemde yer alıyor.

ROL ALDIĞI DİZİLEREn Son Babalar Duyar / EsmaHayat Bilgisi / ÖğrenciBir Demet Tiyatro / SongülFırtına / MelahatÇok Güzel Hareketler Bunlar / BüşraGeniş Aile / BehiceMuhteşem Yüzyıl / Şirin HatunAşağı Yukarı Yemişlililer / MenekşeAnnem Uyurken / Defneİşler Güçler / Ecevit TersyatanKardeş PayıKim O! / Hatice

ROL ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİKutsal Damacana / SelenNeşeli Hayat/ Ayla ŞenyurtÇok Filim Hareketler Bunlar / HaticeGişe Memuru / NevraMutlu Aile Defteri / İsmet Taşyumrukİtirazım Var / Nebahat KuzuHadi İnşallah / Pucca Mucize / Gülten (Güle)Nadide HayatBenim Adım Feridun / HayalKolonya Cumhuriyeti / MuallaTatlım Tatlım / TatlımFırıncının Karısı / FerdaneBayi Toplantısı / ÖvgüDilberAy / Dilber Ay

BERGEN FİLMİNDEN İLK FRAGMAN

Çok Okunanlar

2024-09-21 13:54:39