Eğitim >> Milliyet Eğitim


Zooloji Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Zooloji Neyi İnceler?


Link [2022-05-26 17:23:39]



Zooloji, biyolojinin bir alanı olarak görülmektedir. Hayvanların biyolojisini inceleyen bir bilim dalı olarak görülmektedir. Yoğun olarak üzerinde çalıştığı hayvanlar ise eski çağlarda yaşamış hayvanlardır. Bu hayvanların eski çağlarda nasıl yaşam sürdükleri bu bilim dalında merak edilmektedir.

Zooloji Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Zooloji, hayvanlar hakkında her bir bilgiyi inceleyen bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bilim dalının tek konusu hayvanlardır. Hayvanların yaratılışları, yaşayışları ve karakteristik özellikleri bu bilim dalında incelenmektedir. TDK sözlüğünde ise hayvan bilimi olarak açıklanmaktadır.

Zooloji Neyi İnceler?

Zoolojinin konusu hayvanlardır. Geçmişten günümüze kadar dünyada yaşamış olan tüm hayvanlar bu bilim dalı altında incelenmektedir. Buna geçmişte yaşayan ve artık soyu tükenmiş hayvanlar da dahildir. Bazı zooloji insanları efsane olarak bahsedilen hayvanları da incelemektedir.

Hayvanların yaşamları, davranışları ve dünyaya gelişleri hakkındaki bilgileri zooloji edinmektedir. İnsan biyolojisinde olduğu gibi hayvanların biyolojisi de ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Bunu yapan bilim insanları zooloji alanında uzmanlaşmış olan kişilerdir. Örneğin bir dinozorun ne zaman yaşadığı ve ne zaman soyunun tükendiği konusuyla zooloji ilgilenmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 23:32:21