Yazarlar >> Milliyet


Zeynep Arçay ile 5 soru 5 cevap


Link [2022-12-01 11:38:20]



Son yılların başarılı ismi Zeynep Arçay, tasarımlarıyla tüm dünyaya ismini duyurarak uluslararası bir marka yarattı. Birçok dünya starlarının üzerinde tasarımlarını görüyoruz, Özellikle deriyle kadına güçlü formlar veren Arçay’la yeni showroom’unda buluştuk. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan, Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA yapan, bilgi teknolojisi ve telekomünikasyon sektöründe 17 yıl üst düzey yöneticilik yapan Arçay, birikimleriyle moda sektörüne geçerek başarısına başarı katıyor.

1- Zeynep Arçay neler yapıyor?

Son dönemde çok fazla markamızın tanıtım faaliyetlerine odaklandık. Son koleksiyonumuz olan Zeynep Arçay Resort 23 Koleksiyonu global kampanyasında son yılların gözde modeli Elsa Hosk ile iş birliği yaptık ve kasım ortası koleksiyonun lansmanını başta Los Angeles, New York ve Londra olmak üzere dünya çapında gerçekleştirdik.

Bu kampanyada dünyanın en önemli markalarının tercih ettiği bir model ile çalışmak çok heyecan verici oldu bizim için… İsveçli model Elsa Hosk ile yaptığımız kampanya dünya çapında ilk büyük kampanyamız ve çok büyük ilgi gördü.

Son yıllarda özellikle ABD ve Avrupa’daki prestijli satış noktaları ile önemli bir müşteri kitlesine ulaşan markamıza bu iş birliği ekstra bir ivme kazandırdı. Elsa’nın modellerimizi beğendiğini ve markamızı takip ettiğini biliyorduk. Öncelikle bu nedenle yeni global kampanyamızda kendisiyle çalışmak istedik. Mesleğinin zirvesinde başarılı ve güçlü bir kadının markamızı sevmesi bizim için çok anlamlı. Çekimler sırasında tasarımlara ve özenli işçiliğe övgüler yağdırması da bizi çok mutlu etti. Bunun ardından yeni çalışmalar ve sürprizler devam edecek…

2- Türkiye’yi yurt dışında gururla temsil etmek, tasarımlarınızı dünyaca ünlü starların üzerinde görmek çok güzel. Başarınızı, hikayenizi sizden dinlemek isteriz?

Bu soruya vereceğim ilk cevap hedefi doğru belirlemek: bu doğru ürün, doğru pazar demek. Ben daha ilk günden hedefimi uluslararası bir marka yaratmak olarak koydum. Attığım her adımda satıştan bile önce markanın doğru pozisyonlanmasına önem verdim. Tasarımlar kadar markanın stratejisi de zamanımın çoğunu alıyor... Tabii daha önceki kurumsal hayatım ve deneyimimin inanılmaz katkısı oluyor bana… Markanın başarılı olması için hedef kitleni iyi tanımak, ona nasıl en etkili şekilde ulaşacağını tespit etmek çok önemli... Her markanın dinamiği de birbirinden çok farklı... Biri için doğru olan diğeri için tamamen yanlış olabiliyor ve hedefe giderken hata da yapabiliyorsunuz... Ama hedefe bağlı kalmak ve yılmamak başarının kilit cevabı...

İkinci kritik nokta ve işin kalbi de yarattığınız ürün... Benim tasarım aşamasında hep kendime sorduğum soru ‘Gerçekten giymekten veya bir kadının üzerinde görmekten en çok mutlu olacağım tasarımlar nedir?’ oluyor... Ürünlerimizin koleksiyonlarımızı tanıtırken başlayan yolculuğunda; kalitesiyle, kullandığımız materyallerle, renkler ve işçilikle görenlerde ilgi uyandırması bu başarının en önemli adımı...

3- Stil kodlarınız?

Stilimde genel sadeliğin ardında minik heyecan verici noktalara yer vermek hoşuma gidiyor… Bunu koleksiyonlarımızdaki parçalarda da uyguluyorum aslında... Bu artık Zeynep Arçay’ın en belirgin özelliği oldu.

4- 2023 yaz hangi renkler ve stiller göreceğiz?

Son birkaç sezondur 90’lar ve o dönemin ışığı beni çok etkiliyor. O yüzden koleksiyonlarımıza bir parti havası hakim. Miniler, parlak/metalik materyaller uzun ipek jarse elbiseler olmazsa olmazı yaz koleksiyonunun… Genelde nötr renkleri sevsem de her sezon bir ya da iki pop renge yer veriyor. Resort’ta çilek kırmızısı ve mavi; sıcak yazda fuşya ve yeşil dikkat çekiyor.

5- Mottonuz?

Konfor alanından çıkmaktan asla çekinme…



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:08:08