Eğitim >> Milliyet Eğitim


Zedelenme Nedir, Neden Olur? Doku Zedelenmesi Nasıl Geçer?


Link [2022-04-19 19:11:12]



Zedelenme ifadesinin vurma ve çarpma sonucunda dokunun ezilmesi ve zarar görmesi olarak bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Zedelenme genel olarak dokunun ezilmesi sonucunda ortaya çıkabilmektedir.

Zedelenme Nedir, Neden Olur?

Zedelenme; delme, vurma ve çarpma gibi durumlara bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Zedelenmenin dokuların ezilmesini ifade etmekte olan bir kelime olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Zedelenme vücudun farklı bölümlerinde de görülebilmektedir. Oluşan zedelenmenin iyileşmesi ise zedelenmenin ciddiyetine göre farklılık gösterebilmektedir.

Zedelenmelerde şişlik oluşması durumunda buz tedavisinin uygulanmasının fayda sağlayacağını söylemek de mümkün olmaktadır. Zedelenmelerde yarayı sarma, soğuk uygulaması ve dinlenme en temel tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.

Doku Zedelenmesi Nasıl Geçer?

En fazla görülmekte olan zedelenme türlerinden birisinin de doku zedelenmesi olduğunu söylemek mümkündür. Doku zedelenmesi görülmesi durumunda temel tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Uygulanması gereken yöntemlerin ise kompresyon, dinlenme, zedelenen bölgeyi yukarıda tutmak ve anti-inflamatuar ilaçların kullanımı olarak ifade edilebilir.

Doku zedelenmesinin geçme süresinin zedelenme boyutuna göre farklılık gösterebileceğini ifade etmek de mümkün olmaktadır. Genel olarak doku zedelenmeleri 1-2 hafta içerisinde geçebilen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:31:50