Eğitim >> Milliyet Eğitim


Zds Poliçesi Nedir? Zds Kapsamı Nedir, Her Yıl Tekrarlanır Mı?


Link [2022-04-19 19:11:12]



Deprem sonrası depremin sebep olduğu yangın, infilak ve yıkım gibi durumlarda maddi kayıplar ve zararlar oluşabilmektedir. Bu anlamda karşımıza Zorunlu Deprem Sigortası karşımıza çıkmaktadır.

ZDS Poliçesi Nedir?

ZDS meskenlere yönelik olarak oluşturulan bire sigorta türüdür. Bu sigorta teminatı DASK tarafından sunulan fakat poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acenteler tarafından yapılan zorunlu bir sigorta türüdür. Bu sigorta deprem sonrası meskenlere olan maddi hasarları karşılamak için teminat sağlamaktadır.

ZDS Kapsamı Nedir?

Zorunlu Deprem Sigortası binaların temellerinde, ana duvarlarında, bahçe duvarlarında, bağımsız yerleri ayıran ortak duvarlarda, taban ve tavan kısımlarında, istisna duvarlarında, sahanlık ve asansörlerde, çatılarda, koridorlarda ve binanın benzer özellikteki tüm tamamlayıcı bölümlerindeki hasarları karşılamaktadır. Bunun dışında enkaz kaldırma, iş durması ve kar kaybı gibi durumlardan tüm bedeni zararlar ve manevi tazminat başvuruları bu sigorta kapsamına girmemektedir.

ZDS Her Yıl Tekrarlanır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası taşınmaz mal sahibi tarafından yaptırılmaktadır. Poliçesinin iş yeri veya mesken sahibi adına düzenlenmesi gerekmektedir. Bu sigorta yıllık olarak düzenlenmektedir. Bu nedenle yıl sonunda deprem sigortasının yenilenmesi gerekmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:32:23