Eğitim >> Milliyet Eğitim


Zarûrât-I Dîniyye Ne Demek, Anlamı Nedir? Zarûrât-I Dîniyye Kaç Tanedir?


Link [2022-07-29 13:44:19]



Zarûrât-I Dîniyye İslamiyetin zorunlu esaslarını oluşturmaktadır. Bir müslümanın uyması gereken esaslar İslamiyetin 5 şartı olarak kabul edilmektedir.

Zarûrât-I Dîniyye Ne Demek?

Zarûrât tekil zar mutlak anlamında kullanılmaktadır. Zarûrât olması gerekenler, genel esaslar, zorunlu kurallar anlamında çoğul olarak kullanılmaktadır.

Zarûrât-I Dîniyye Anlamı Nedir?

Zarûrât-I Dîniyye İslam dini içerisinde yapılması gereken mutlak kurallar olarak ifade edilmektedir. İslam dünyasında Zarûrât-I Dîniyye hükümleri kesin, uyulması zorunlu kurallardır.

Zarûrât-I Dîniyye Kaç Tanedir?

Zarûrât-I Dîniyye İslamın 5 prensibini içermektedir. Bu 5 prensip sıralanacak olursa;

-Namaz kılmak

-Oruç tutmak

-Kelime-i Şehadet getirmek

-Zekat vermek

-Kurban kesmek olarak sıralanmaktadır.

Zarûrât-I Dîniyye kurallarına uygun günlük hayatı yaşamak ve genel ahlak kurallarını da kapsamaktadır. İslamiyette tevekkül etmek ve koşulsuz iman etmek de Zarûrât-I Dîniyye kuralları arasında yer almaktadır.

İslamiyeti kabul eden farklı mesheplere mensup müslümanlarda Zarûrât-I Dîniyye kurallarını koşulsuz kabul ve iman etmişlerdir. Kuran-ı Kerim kutsal kitabı içerisinde bulunan tüm ayetlerin koşulsuz kabul edilmesi Zarûrât-I Dîniyye esasları arasında ilk sırada yer almaktadır. Zarûrât-I Dîniyye esaslarını kabul eden her insan müslüman olarak kabul edilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-21 13:59:24