Sağlık >> Milliyet Sağlık


Yutkunurken Sırtta Ağrı Neden Olur, Nasıl Geçer?


Link [2022-07-05 16:38:20]



Yutkunurken sırtta ağrının oluşması durumunda bireylerin durumun ciddiyet düzeyine göre harekete geçmeleri gerekir. Yutkunma işlemi bireylerin yalnızca yemek veya içme gibi yaşamsal faaliyetlerin haricinde her an yapmış oldukları işlevlerdir. Gece uyku halinde iken bile yutkunma işlemi gerçekleşmektedir. Halk arasında pek çok kişide yutkunma problemi görülür.

Yutkunurken Sırtta Ağrı Neden Oluşur?

Yutkunma şikâyeti olan bireylerin vücudunun farklı yerlerinde sorun ya da rahatsızlık olduğundan dolayı da bu durum ortaya çıkabilmektedir. Bireylerde yutkunma probleminin tedavi ettirilmemesi durumunda vücut başka bölgelerden şikâyetlerini arıtabilir.

Vücudun başka bölgelerinde oluşan ya da oluşmaya yeni başlayan şikâyetler yutkunma esnasında sırt üzerinde ağrı yaparak mevcut belirtilerini ortaya çıkarır. Bu rahatsızlık yalnızca kendi başına gerçekleşebilen değil başka diğer hastalıkların belirtileri şeklinde patlak vermeye başlayan bir rahatsızlıktır.

Ağrılı yutkunmanın Belirtileri Nelerdir?

Ağrılı yutkunmanın çok sayıda belirtisi bulunur. Bu belirtiler şe şekilde sırlanabilir:

Çoğu zaman yutkunma esnasında ağızda, boğazda ya da yemek borusunda keskin veya batıcı nitelikte bir ağrı meydana gelir.

Kuru gıdaların yutulması sırasında ağrı çok daha şiddetli bir hal alır. Bazı durumlarda ise sıvılar ve katılar aynı düzeyde ağrıya sebep olabilir.

Gıda alımının daha az seviyeye inmesine bağlı olarak kilo kaybı oluşabilir.

Sıvı alımının daha az seviyeye indirilmesine bağlı olarak vücut içerisinde sıvı yetersizliği ya da dehidratasyon ortaya çıkabilir.

Odinofajinin sebebi enfeksiyonsa ateş, halsizlik ya da genel durum bozukluğu oluşabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 14:50:30