Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Yunanistan kadar AB'nin de suçu var’


Link [2022-02-09 10:51:07]



ANKARA Milliyet - Çavuşoğlu ile Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, dün yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın düzenledi. Çavuşoğlu, elbiseleri çıkarılıp geri itilen ve donarak ölen göçmenlerin durumunu gündeme getirerek Yunanistan'ın insanlık dışı uygulamalarını bir devlet politikası haline getirdiğini ifade etti. Finlandiyalı mevkidaşına "Umarım onları uyarırsınız" diyen Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Burada Yunanistan kadar AB'nin de suçu var. Türkiye bunun onda birini yapsa nasıl eleştirileceğimizi biz biliyoruz. Yunanistan tam tersi bu konuda destek görüyor."

Çavuşoğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Türkiye’yi ziyaret edecek olmasına ilişkin soruyu şöyle ise yanıtladı: “Ziyaretin hazırlıklarını yapmak üzere özel temsilciler karşılıklı ziyaretler yapacaklar. Henüz özel temsilciler belli değil. Bizim İsrail ile ilişkileri-mizde bir normalleşme Filistin davası pahasına olmaz. Oradaki pozisyonumuz nettir. Biz iki devletli çözüm dahil temel pozisyonu-muzdan vazgeçmeyiz.”

Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; görüşmede Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna krizinin diyalog yoluyla azaltılmasına yönelik girişimler hakkında bilgi verdi. Kuzey Suriye'deki gelişmelerin de ele alındığı görüşmede Çavuşoğlu, PKK-YPG'nin Suriye'deki bölücü faaliyetlerine dikkat çekti. Kafkaslar'daki son gelişmeler ve Ermenistan ile normalleşme süreci de konuşuldu. Çavuşoğlu, Blinken'ı 11-13 Mart'da gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu'na davet ederken, Blinken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.



Çok Okunanlar

2024-10-24 13:30:35