Yazarlar >> Milliyet


Yıllık koşullarımızı nasıl anlayabiliriz ?


Link [2022-10-01 10:34:19]



Hayatınızdaki değişen koşulları anlamak için bazı önemli ipuçları

Sevgili okurlar, astrolojide öngörüm oldukça detaylı bir konudur ve doğum haritasını yakından tanımayı gerektirir. Genel astroloji okuyucuları bazı temel noktalara dikkat ederek, daha fazla bilgi keşfedebilirler. Genel horoskoplar yükselen burcunuz referans alınarak, gündeme gelen transitler, yeniaylar, dolunaylar, tutulmalar, kimi zaman geri giden gezegenler üzerinden yapılır. Bu bakımdan yükselen burcunuzu bilmeniz önemli bir fayda sağlar. Transitlerin yanı sıra, doğum haritamıza bağlı, özellikle helenistik astrolojide önemli bir yer tutan İlerlemeler (Profection) adını verebileceğimiz bir teknik de söz konusudur. İlerlemeler yıllık, aylık hatta günlük bazda dahi yapılabilir. Ancak bu aşamada genel okuyucular biraz astroloji bilgisi ile yıllık ilerlemelerine bile bakarak, bazı sonuçlar elde edebilirler. Kuşkusuz bu çok daha detayları olan komple bir tekniktir ancak burada sizlere kabaca anlatmaya çalışıyorum.

Her yılın kendi temaları, astrolojik haritamıza göre özellikleri vardır. Ben bunu daha rahat anlaşılsın diye yıllık fiks menü olarak adlandırıyorum. Yükselen burç üzerinden giderek, doğduğumuz yılı ele aldığımızda 1. Evi yani yükselen burcumuzu yaşarız. Başka bir deyişle 0 yılınızda 1. Evdeyiz, dolayısı ile ilk yaşımıza bastığımız yıl 2. Evi/burcu, bir sonraki yıl 3. Evi/burcu yaşarız. Bu durumda 12 yaşımıza bastığımız yıl yeniden 1. Evi/yükselen burcu yaşarız. Örneğin bu durumda 0., 12., 24., 36., 48.,.. yaşlarımızda her zaman 1. Evi deneyimliyor oluruz. Böylece sizler yaşınıza göre, hangi evi/burcu yaşadığınızı bulabilirsiniz. Bunu yaparken, tüm burç ev sistemini kullanmalısınız. Aksi halde yanlışlık yapabilirsiniz.

Yıl yöneticinizi nasıl bulabilirsiniz ?

Herhangi bir evi yaşarken o evin konuları ve aynı zamanda o evdeki burcun temel özellikleri de gündeme gelecektir. Örneğin yükselen burcunuzun Akrep olduğunu ve belirli bir yılda 3. Evinizi, yani Oğlak burcunu yaşadığınızı düşünelim. Bu durumda 3. Evin konuları olan hareket, zihin, çevresel değişiklikler, iletişim, eğitim, kardeşler gibi konular önemli bir gündem oluştururken, Oğlak bu konularda daha ciddi, sorumlu, gerçekçi, belki sınırlayıcı olabilecek, kimi zaman devlet, düzen ya da kurallarla ilgili koşulları da gündeme getirecektir. Bu durumda yıl yöneticisinizin de Satürn olduğunu söylemeliyiz. Doğal olarak Satürn’ün doğum haritanızda hangi evde/burçta olduğuna bakmanız da size daha fazla içerik verecektir. Örneğin Satürn rahat ettiği bir burçta ve yükselen burcu gören bir evde ise, (yani 6., 8. Ya da 12. evde değilse) size getireceği temalar, koşullar daha kolay yönetilebilir. Örnek olarak, Satürn doğum haritanızda 5. Evde ise, o yıl aşk, çocuklar ve yaratıcı olmak, keyif almak istediğiniz konuları daha ciddi, sorumlu ve belki biraz daha sınırlayıcı şekilde yaşıyorsunuz demektir.

Bunun yanı sıra yıl yöneticinizin o dönemde hangi evde, burçta transit halde olduğuna da bakabilirsiniz. Örneğin bu dönemde Satürn Saka burcunda olduğuna göre, yükselen burcu Akrep olan bir kişi için, 4. Evde, yani ev, yerleşim, aile ve babanıza ait konuları da daha fazla gündeme getiriyor demektir. Bu durumda yıllık yöneticiniz her yıl doğum gününüzden doğum gününüze değişiyor demektir. Eğer yılık yöneticinizin transitini, varsa burç değiştirdiği, geri gittiği zamanları takip ederek, kendi çevresel koşullarınızın nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Kuşkusuz sizlere bu konuyu oldukça basitleştirerek ifade etmeye çalıştım. Bir gezegenin neler getirebileceği her zaman natal haritadaki kapasitesi ile yakından ilişkilidir. Bunu incelerken daha detayda haritanın gece/gündüze ait olması, yaptığı açılar ve diğer asaletler de ele alınmalıdır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 14:46:24