Siyaset >> Milliyet Siyaset


YİK’te gündem Suriyelilerin geri dönüşü


Link [2022-05-25 07:52:50]



ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen YİK toplantısı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıdan sonra İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı yazılı açıklamada Kurul üyelerinin, Türkiye’nin göç yönetimi ve çeşitli statülerle ülkede bulunan yabancılara dair konuları ele aldıklarını belirtti.

Soylu sunum yaptı

Bakan Soylu’nun bir sunum yaptığı toplantıda, Kurul üyeleri, göç yönetimi konusundaki mevcut düzenlemeler ve uygulamalar üzerine fikir teatisinde bulundu. Kurul üyeleri, entegrasyon politikalarının yanı sıra Suriyelilerin ülkelerine gönüllüve güvenli bir şekilde geri dönüşlerini sağlayacak gelişmelere dair görüşlerini dile getirdi. Kurul üyeleri ayrıca yabancı düşmanlığı üzerinden siyasi rant ve provokasyon yürütülmesinin önüne geçecek adımları da değerlendirdi.

‘Düşmanlığa izin yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Türkiye’nin tarih boyunca olduğu gibi bugün de sınırlarına dayanan ve bir şekilde topraklarına sığınan hiçbir mazluma, mağdura sırtını dönmediğini ifade etti. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin güvenli hale getirdiği bölgelere geri dönenlerin sayısının 500 bini geçtiğine dikkati çeken Erdoğan, bu bölgelerde uluslararası finansmanla inşa edilecek yeni yerleşim yerleriyle çok daha fazla sayıda Suriyelinin evlerine dönüşünü temin edeceklerini söyledi. Erdoğan, “Medeniyetimiz, inancımız, kültürümüz ve değerlerimizde yeri olmayan yabancı düşmanlığına, milletimiz ve devletimiz asla izin vermeyecek” görüşünü dile getirdi.



Çok Okunanlar

2024-10-22 20:53:49