Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Yeri ve zamanı gelince yapılır’


Link [2022-08-24 07:16:19]



AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, Suriye ile bir normalleşme sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin soruya, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın bu konuya ilişkin açıklamaları oldu. Görüşmeler, şartlara ve duruma bağlı” diye yanıt verdi.

Suriye rejimiyle olası bir görüşmede operasyonların ne olacağına ilişkin bir soruya karşılık ise Akar, şunları kaydetti: “Ülkemizin ve hudutlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon yapmak, Türkiye’nin en doğal hakkıdır. Bu konuda ne lazımsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yaparız. Ne müdahale gerekiyorsa, terör örgütlerinin arkasında önünde kim olursa olsun yeri ve zamanı gelince yapılır.” Suriye’nin kuzeyine yönelik olası bir operasyonla ilgili de Akar, “Operasyon zaten oluyor, zaten olacak. Her şeyin bir yeri bir zamanı var” ifadelerini kullandı.

Austin ile görüştü

Millî Savunma Bakanı Akar,ABDSavunma Bakanı Lloyd James Austin ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede NATO, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Akar ve Austin; Ukrayna’daki gelişmeler, terörle mücadele, F-16 tedariki başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.



Çok Okunanlar

2024-09-22 07:31:13