Eğitim >> Milliyet Eğitim


Yer Kabuğunun Hareket Etmesinin Nedeni Nedir? Yer Neden Hareket Eder?


Link [2022-04-19 19:11:12]



Yer kabuğunun hareket etme nedeninin levha hareketleri olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Levha hareketlerinin birbirleriyle etkileşimlerinden kaynaklı olan yer kabuğu hareketi, magmanın hareketiyle de ilgilidir. Bu durumda ise yer kabuğu hareketlerinin dünyanın merkezinden yayılan ısıya bağlı olarak oluştuğunu söylemek de mümkün olmaktadır.

Yer Kabuğunun Hareket Etmesinin Nedeni Nedir?

Yer kabuğunun hareket ettiği bilinmektedir. Yer kabuğunun hareket etmesi ise levha hareketlerinden kaynaklanmaktadır. Yerkabuğunun derinliklerinde magma adı verilen sıcak ve akışkan bir maddenin olduğunu söylemek mümkündür. Magmanın hareketlenmesi durumunda ise üzerinde bulunan yer kabuğunun da hareket ettiğini söylemek mümkün olmaktadır. Levha hareketleri olarak da bilinmekte olan yer kabuğu hareketlerinin dünyanın merkezinden yayılan ısıdan kaynaklandığını söylemek de mümkün olmaktadır.

Yer Neden Hareket Eder?

Yer hareketinin temelini yer kabuğunun altında bulunan magma oluşturmaktadır. Dünyanın çekirdeğinde oluşan ısınmalara bağlı olarak magmanın hareket etmesi ve buna bağlı olarak da yer kabuğunun hareket etmesi söz konusu olmaktadır. Isınan gazın yükselmesine bağlı olarak üt tarafında bulunan kıtalarında hareket ettiği bilinmektedir. Yer kabuğunun hareketi ise levha tektoniği içerisinde incelenmekte olan bir konu olarak bilinmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:28:03