Yazarlar >> Milliyet


YENİ GÜZELLİK ANLAYIŞI: HARİKA KUSURLAR


Link [2022-12-03 10:04:19]



Güzellik editörü Valerie Dayan yeni bir dijital platformla karşımızda. Platformun adı: Wonderflaw, Türkçesi harika kusur anlamına geliyor. Wonderflaw’da bakım, saç, makyaj, mental sağlık, iyi yaşam ve beslenme gibi güzellik endüstrisinin kapsadığı her alanda bilgiler yer alıyor. “Bağımsız Oyun Alanı olarak tanımladığımız dijital platform Wonderflaw, güzellik dünyası için kurduğumuz hayallerin somut hali. Nisan ayında yayın hayatı başlayan Wonderflaw, üzerinde çok uzun zamandır çalıştığımız, heyecan verici bir başlangıç. Güzellik endüstrisi ve iyi hisler yaymak. Bu ikisi, birbirlerinden ayıramadığım ve tutkuyla bağlı olduğum iki olgu. Bana göre, gittikçe büyüyen sektörümüzün varoluş amacı bize kendimizi iyi hissettirmek. Çünkü güzellik bir görüntü değil, bir hisler bütünü” diye özetliyor Valerie Dayan.

“Peki hep iyi mi hissediyoruz? Şahsen ben, 20’li yaşlarımda geleneksel güzellik medyasının bana kendimi iyi hissettirmediği sayısız an yaşadım. Bir türlü ideal kilomda kalamadım, her gün meditasyon yapamadığım ve yeterince spiritüel olamadığım için kendimi hep kötü hissettim, ergenlik yıllarımdan kalan akne izlerim ve gözeneklerim canımı sıktı, aşırı duygusal olmaktan hep utandım. Fiziksel ve mental ‘kusurlarımın’ varlığı, çok kez kendimi başkalarıyla karşılaştırmama sebep oldu. Veya bu kusurları ‘düzeltmek’ için sağlıksız seçimler yaptım. Hepimiz bunu zaman zaman hissetmişizdir:

Sanki o birkaç şeyim “mükemmel” olsa, hayatımda her şey yoluna girecekti. O günlerde kendim olmanın ve kendime özel kusurlara sahip olmanın ne kadar değerli olduğunun farkında değildim. Bence, hepimizin bizi eşsiz ve özel kılan harika kusurları var. Zamanla ‘kusur’ kelimesindeki negatif algıyı değiştirip, onları güzelliğimizi bozan bir şey olarak değil, bize değer ve karakter katan öğeler olarak sahiplenmeyi istiyoruz. Hedefimiz, güzellik endüstrisine İstanbul’dan başlayıp globale yayılan, yeni ve heyecan verici bir soluk getirmek. Hedefimiz, güzelliğin insanlara kendini iyi hissettiren medya otoritesi olmak” diye devam ediyor.

Metaforik deneyim

Wonderflaw, bu hafta İstanbul’un yeni popüler restoranı Arkestra’da gerçekleşen özel bir davetle tanıtıldı.

Amaç, kusurlu güzellik ve sağlıklı yaşam konseptlerinden yola çıkılarak, davetlilere metaforik bir gastronomi deneyimi yaşatmaktı.

Arkestra’nın kurucu ortağı ve şefi Cenk Debensason ile hazırlanan menüde, Bir Kere De Parfümü Tatmayı Dene, Evet, Kusurluyum ve Sen de Beni Bu Yüzden Seviyorsun, Allah’a Şükür Çirkinim ve C Vitaminini Unutma gibi o geceye özel yaratılan tabaklar yer aldı.

Peki ama Valerie Dayan’ın Wonderflaw ile ilgili daha sonraki hedefi ne? Gelecekte fiziksel deneyim alanları yaratmak, lokal güzelliği sahiplenen bir marka çıkarmak ve televizyon programı yapmak gibi çok yönlü planları var. Yolu açık olsun.



Çok Okunanlar

2024-09-20 04:06:23