Sağlık >> Milliyet Sağlık


Yeni Doğan Bebeklerde Doğuştan Kalp Deliği Nedenleri Nelerdir?


Link [2022-07-23 20:44:20]



Yeni doğan bebeklerde yaşanan sağlık sorunlarından biri de, kalp deliğidir. Bebeklerde görülen kalp deliği, anne karnındayken kulakçık ara duvarlarının tamamen kapanmasıyla meydana gelir.

Yeni Doğan Bebeklerde Doğuştan Kalp Deliği Nedenleri Nelerdir?

Her yaşta insanlarda görülen bazı sağlık sorunları vardır. Kalp deliği her yaşta görülebilecek bir sağlık sorunudur. Kalp deliği, kalp kulakçıkları ya da karıncıkları arasında bulunan duvarların tam kapanamaması sonucunda oluşan bir hastalık türüdür. Normal olan bir kalp yapısında, kalbin sağ bölgesi kirli kanla sol bölümü ise temiz kanla yakından ilgilenir. Temiz kanla kirli kan hiç bir şekilde birbirleriyle karışmaz.

Kalp deliği hastalığında, kalbin sol bölümünde yer alan temiz kan, kulakçık veya karıncıkta meydana gelen delik sebebiyle kalbin sağ bölümüne geçiş yapar. Temiz olan kan kirli olan kanla karışarak, akciğere gönderilen kan miktarı artış gösterir. Kalp deliği, tedavi edilmediği sürece yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Tedavi edilmeyen kalp deliği sorunu, başka sağlık sorunlarına da davetiye çıkarabilir. Bebeklerde oluşan kalp deliği, ekokardiyografi ile tespit edilir.

Yeni doğan bebeklerde kalp deliği sorunu anne karnında başlar. Anne karnında bulunan kulakçıklar arası duvarların tam kapanmaması, kalp deliğini oluşturur. Kalp deliğinin oluşmasında etkili birçok faktör bulunur. Anne karnında başlayan bu durum, yeni doğan bebeklerinde kesinlikle tespit edilmesi gerekiyor. Tespit edilmesiyle birlikte kısa bir süre içinde tedavi edilmesi gerekir.



Çok Okunanlar

2024-09-19 11:03:44