Yazarlar >> Milliyet


YAZ NASIL GEÇTİ?


Link [2022-09-30 13:22:20]



Eylül de bittiğine göre yazı rafa kaldırabiliriz. Akşamları serin oluyor, üzerimize mont almazsak üşüyoruz. Her yaz başlangıcı bir umut... Bir sürü plan yapılır yaz için... Sizde durum neydi? Nasıl geçti yazınız?

Bodrum ve Çeşme’dekilerin arasında varmışsınız. Yoksa hiç tatile gidemediniz mi? Ya da buraları tercih etmediniz...

Eylülün son gününde gelin Türkiye’nin en lüks tatil beldelerinde neler yaşandı bir hatırlayalım...

Bu yaz uçaklarda hiç yer yoktu. Uçakla gitmek isteyen mecburen tarih değişikliği yaptı.

Son dakika tatil yapmak isteyenler bu yaz hiç son dakika tatil yapamadı.

Çeşme’de gündüz beach’lerdeki partiler gerçekten müzik festivali tadındaydı. Akşamüzeri başlayan partiler gece yarısına kadar devam etti. Çeşme’deki beach’ler içinde bu yaz Momo Dalyan liste başına yerleşti. Binlerce kişi buraya hücum etti.

Gece sahne alanlar arasında yeni bir isim öne çıktı. Alya, geçtiğimiz yazın en şanslı isimlerinden biri oldu. Tüm davetlerin en aranılan şarkıcısı oldu. Alya’nın adını daha çok duyacağız. Duydukça da Alya sahne aldığı yerleri bırakacak. Konser vermeye başlayacak.

Sahneye gönderilen içeceğin markası beğenmeyen Demet Akalın, kadehi çalışanın başından aşağıya boca edince ortalık bir anda toz duman oldu. Neyse ki gerisi gelmedi. Yapılan yanlışın üzerine daha fazla yanlış yapılmadı.

Hem gündüz hem gece bu yaz en çok merak edilen ve gidilen Lucca’nın açtığı beach ve restoran oldu. Özellikle gece yemeğe ve kulüp tarafına yer bulunamadı. Herkesin olmak istediği ender yerlerden biri oldu Lucca. Bodrum’da bu yaz en çok konuşulan adresi oldu. Bodrum’un liste başına Lucca’yı yazabiliriz.

İzmir kokoreç

Karaköy’de İzmir usulü kokoreç yapan bir yer var. Adını da İzmir’den almış. Çok ayaküstü bir yerde cadde üzerinde. Geçtiğimiz akşam uğradım. Kokoreç benden geçer not aldı. Yanındaki ayran Özerhisar olunca, kokorecin lezzeti artıyor. Ben çeyrekçiyimdir. İri kıyım, bol kimyonlu...

Karaköy’ün çorbacısı

Bir çorbacı düşünün, dışarıdan çok salaş bir görüntüsü var. Yani o kadar salaş ki, içeri girmekle girmemek arasında kalıyor insan. Bize de aynısı oldu. İçeri bir girdik, onlarca çeşit çorba karşıladı bizi! Gerçekten sadece çorba yapıyorlarmış. Çorbanın dışında bir şey yok.

Girsek mi girmesek mi derken, ben enginar çorbasına bayıldım. Fırsat buldukça Karaköy Çorba Evi’ne uğrayıp tadına bakamadıklarımı denemeye devam edeceğim.

Bostancı’daki ekmekçi

Ekmekle çok aram yoktur. Yemekle birlikte çok ekmek tüketen biri değilim. Sabah kahvaltı yapma alışkanlığım da çok yoktur. Güne kahveyle başlayanlardanım. Geçenlerde kız arkadaşım eve cevizli bir ekmek almış. Kokusu beni çocukluğuma götürdü. Öyle bir ekşi maya ekmeği yapmışlar ki! Tam köy ekmeği olmuş. Ertesi gün yerlerine gittim. Karı-koca işin başındalar. Ufak bir yerde sadece ekmek yapıyorlar. Adı da Mayaloji Artisan Bakery. Yolunuz düşerse bir ekmek alın.



Çok Okunanlar

2024-09-21 14:48:26