Yazarlar >> Milliyet


YAZ AYLARINA GENEL BİR BAKIŞ


Link [2022-06-04 14:58:00]



Sevgili okurlar, mevsim haritaları belirli bir dönemde ülkede gündeme gelen koşulları, öne çıkan olayları anlamak için kullanılan bir tekniktir. Özellikle ilkbaharın başlangıcına karşılık gelen Güneş’in Koç burcuna giriş haritası önemlidir. Şimdi yaz haritasında da Başak’ın yükseldiğini görüyoruz. Bu nedenle olayların sürekli değiştiği bir dönemde ilerleyeceğiz. Sonbaharda halkı ilgilendiren konular belirginleşecek.

21 Haziran’dan itibaren öne çıkan yaz mevsimi haritasında da Neptün’ün alçalan noktasına yakın olması dışsal koşullara, diplomasi gerektiren konulara belirsiz ve karmaşa getirmekte. Yaz mevsimi haritasında Merkür yönetimi, hükümeti ve yöneticileri gösteren 10’uncu evde. Merkür hızlı durumda ve haritada Koç burcundaki Jüpiter ile de açı içinde görülmekte. Bu görünüm hızlanan koşullara, yeniliklere, özellikle hareketli ancak bir ölçüde kriz çıkaran gelişmelere işaret etmekte. Uluslararası konular, içerisinde yabancıların olduğu alanlarda gündemimizi meşgul eden olaylar gündeme geliyor. Halkı gösteren Ay’ın da Jüpiter ile birlikte Koç burcunda oluşu kimi yenilikleri, liderleri, fikir ve siyaset çerçevesinde daha hızlı ve canlı tutum ve istekleri açıklamakta. Ancak 8’inci evdeki bu birleşim tedirgin eden, bazı riskli ya da huzursuzluk ve heyecan içeren durumları da anlatıyor olabilir. Dolayısı ile bu dönemde koşullar çok değişken olmakla birlikte, sosyal açıdan daha odaklı, yeni söylem ve liderlik temalarının gündeme geldiği bir süreçten geçiyor olacağız. Yengeç burcunun 11’inci evde olması ve içinde de Güneş’in olması seçimlerle ilgili süreci de hızlandırabilir.

Diğer yandan, savaş gezegeni Mars’ın da 8’inci evde görülmesi, yakın, sınırdaş komşuları anlatan 3’üncü evde de Akrep’in olması, bu alanlarla ilgili konularda krizler, anilikler ve gerginliklere işaret ediyor. Bu süreçte özellikle 29 Temmuz-29 Ağustos döneminde gizli kalan, yıpratıcı olan düşmanlıklar yaratabilecek konulara dikkat edilmeli. 20 Ağustos’tan Mars’ın İkizler burcuna girecek olması ve özellikle 30 Ekim’den sonra geri gidecek olması sözünü ettiğimiz endişeleri, gizli düşmanlıkları daha karmaşık hale getirebilir. Bu dönemde, ağustos-eylül aylarında halk açısından endişe ve korku yaratabilecek olaylara dikkat edilmeli. 13-28 Temmuz, 12-27 Ağustos, 8-24 Kasım tarihleri arasındaki koşullar daha yorucu...

Burcunuza göre

Koç: Yaratıcı konular ve kendinizi geliştirebileceğiniz imkanlar var. Ancak düşüncelerinizin havada kalması bir sorun oluşturabilir. Boğa: Zamanınızı evde geçirebilir ya da evde daha meşgul olabilirsiniz. Düşüncelerinize yeniden gözden geçirebilirsiniz. İkizler: Ay, Aslan burcuna ilerliyor. Ziyaretler ve görüşmeler açısından verimli geçebilir. Zihinsel açıdan da hareketli ve meşgul bir gündesiniz. Yengeç: Alışveriş yapmak ve kazançlı çıkmak için güzel fırsatlar var. Yeteneklerinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz. Aslan: Ay burcunuza ilerlerken, kişisel konularda daha hareketli ve hassas hissedebilirsiniz. İş birliği ve uyum yaratabilirsiniz. Başak: Kafanızda bir sürü düşünce olabilir. Olayları kontrol edemeseniz de, beklenmedik yardımlar, destekler bulabilirsiniz. Terazi: Arkadaşlıklar ve ortak çalışmalar açısından güzel bir gün. Daha fazla iş birliği yaratmak için esnek olmaya özen gösterin. Akrep: Ay, Aslan burcuna geçiyor. Hafta sonu olmasına karşın iş ve sorumluluk olabilir. Daha iyi bir plan yaparak harekete geçmelisiniz. Yay: Eğlenceli ve keyifli konulara vurgu var. Sevdiklerinizle, arkadaşlarla bir araya gelmek güzel bir fikir olabilir. Oğlak: Kendinize yeni işler yaratabilirsiniz. Ancak zihinsel açıdan kararsızlık ve çift durumlar da gündeme gelebilir. Saka: Ortaklaşa konular, eşinizle ilgili işler üzerinde daha fazla durmanız gerekebilir. Karşı düşüncelere daha açık olmaya bakmalısınız. Balık: Ay, Aslan burcuna ilerliyor. Günlük işlerinizi planlamak gerekebilir. Başkalarının yarattığı sorunları çözmeye uğraşabilirsiniz.



Çok Okunanlar

2024-09-24 12:19:20