Eğitim >> Milliyet Eğitim


Yasal Takip Nedir? Borçlar Yasal Takibe Ne Zaman Düşer?


Link [2022-04-19 19:11:12]



Yasal takip, vadesi gelmiş olan borcun 90 gün içinde ödenmemesi ile ortaya çıkan bir durumdur. 90 gün süresince ödenmeyen borçlar yasal takibe girer.

Yasal Takip Nedir?

Yasal takip, borç sonucu işleme giren bir takiptir ve birçok kişinin başına geldiği için hangi durumlarda ortaya çıktığı araştırılmaktadır. Yasal takip süreci, 90 gün boyunca ödenmeyen borçlar sonucu kişilerin takip edilmesi demektir.

90 gün boyunca ödenmeyen ve tahsilatı gecikmiş olan ödemeler için yasal takip süreci başlar ve bu da müşteriye ödeme hatırlatması yapılarak devam eder. Bankalar, ödeme yapmayan müşterilerine sözlü ya da yazılı ulaşarak borç ödemesini hatırlatır.

Borçlar Yasal Takibe Ne Zaman Düşer?

Borçlar, 90 gün içinde ödenmediği takdirde yasal takibe düşer ve müşterilere banka tarafından yazılı ya da sözlü hatırlatmalar gerçekleşir. Yasla takip süresince de müşteriler tarafından borçlar ödenmezse bu durum haciz ile sonuçlanabilir. Bunun için de yasal takibi ilerletmeden banka ile iletişime geçmek ve bir ödeme sözü vermek gerekir. Bu sayede yasal süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatmak mümkündür.



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:31:05