Ekonomi >> Milliyet Ekonomi


Yapı Kredi’nin net kârı 35.3 milyar TL


Link [2022-11-02 06:36:19]



Konsolide bazda aktif büyüklüğü yüzde 85 yıllık artışla 1.1 trilyon TL’ye yükselen bankanın nakdi kredi hacmi yüzde 68’lik artışla 543.6 milyar liraya, toplam mevduatı ise 617.3 milyar TL’ye ulaştı. Bankanın BDDK geçici düzenlemeleri olmadan sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17.6 oldu. Bankanın bu dönemde net kârı ise 35.3 milyar lira olarak gerçekleşti.

‘Ekonomiye destek’

Ülke ekonomisini güçlü bir şekilde desteklemeye devam ettiklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şu değerlendirmede bulundu:

“Ticari ve KOBİ Bankacılığı bizim için stratejik öneme sahip bir alan. Sürdürülebilir büyüme ve güçlü ekonomi, KOBİ’lerimizin sağlıklı bir mali yapıya sahip olmaları ve katma değer yaratmalarıyla mümkün. Bunun için müşterilerimizin finansman kaynaklarına daha kolay ulaşmasına olanak sağlıyoruz. Öte yandan, yine KOBİ’lerin özellikle e - ticaret dünyasına ayrıcalıklı bir şekilde adım atmalarına, yeni müşteri ve pazarlara ulaşmalarına destek olmak için hayata geçirdiğimiz pek çok iş birliğiyle olanak sağlamayı sürdürüyoruz.”

Düşük karbona geçiş

Sürdürülebilir bir gelecek için düşük karbon ekonomisine geçişin kritik olduğuna dikkat çeken Erün, “Ekonominin sürdürülebilir dönüşümü için sorumluluk alıyoruz. Enerji finansman hacmimiz 1.5 milyar dolar” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-21 03:43:44