Siyaset >> Milliyet Siyaset


Yalancılığını ispat ettin Bay Kemal


Link [2022-01-31 11:11:08]



TRABZON İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Giresun’daki toplu açılış töreni ve AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrası dün Trabzon Atatürk Alanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, "birilerinin ülkeye ve millete hizmet makamlarını kendi siyasi ajandalarının basamağı olarak gördüğünü" belirterek "CHP’nin başındaki zat da kurduğu ittifakla, etrafına topladığı kifayetsiz muhterislerle meseleye böyle bakıyor" ifadelerini kullandı.

‘Hayatları yalan’

Erdoğan "Bölücü terör örgütünün uzantısı olan partiyi dahi ülkenin yönetimine ortak etme sevdasına kapıldılar. Belediyelerinde bunu zaten yaptılar. En kritik yerleri PKK’sından FETÖ’süne kadar terör örgütleri ile irtibatlı kişileri altın tepside maalesef belediye makamında iş verdiler" dedi. 44 bin işçinin belediyeden atılıp yerlerine teröristlerin doldurulduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hatırlarsanız bunlar seçimden önce kimsenin ekmeği ile oynamayacakları yönünde namus, şeref, haysiyet sözü vermişlerdi. Bay Kemal sen bu sözü verdin. Nerede namus, nerede şeref?"

Muhalefeti eleştiren Erdoğan "Ülkelerine her fırsatta bunlar yabancılara şikayet etmediler mi? Siyasi ikballerini yabancılardan alacakları desteğe bağlamadılar mı? Allah göstermesin yarın ülkenin başına geçseler yine aynısını yapacaklar ve bunlar Batı'dan talimat alacaklar. Çünkü bunların ülke ve şehirlere hizmet etmek gibi dertleri yok. Çünkü bunların sadece sözleri değil hayatları da yalan. İşte bir tanesi vardı ya bir kadın. Televizyonda çıkıyor ne diyordu 'büyük yalan söyleyeceksin. En büyük yalanı söyleyeceksin.' Bunları dediler mi? Sonra ne oldu, şimdi yargı aldı tutukladı. Şimdi cezaevinde. Kime çalışıyordu bunlar CHP'ye, Bay Kemal'e çalışıyordu. Bey Kemal de zaten yalanı bunlardan öğrendi. Çok iyi ve büyük yalan söyler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından kendisinin ihaleye imza attığı evrakı göstererek yine bir yalana imza attığını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen akşam yine çıkmış. Benim saat 22.00'da televizyonda programım var. Aynı saatte o da kendi özelinden açıklama yapıyor. Bu açıklamayı yaparken yine bir yalan. İhale yapmışız ve bu ihalede de 'beşli çete' diyor müteahhit firmalara ve bu firmalara biz burayı üç kat fazlasına bir rakamla verdiğimizi ve kağıt gösteriyor altında güya benim imzam var. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal. Yalancılığını ispat ettin. Ben de hemşehriniz Ulaştırma Bakanım beye dedim ki 'Adil yarın akşam çık bunu şöyle bir dersini ver'. Ertesi akşam Ulaştırma Bakanım Adil Bey kardeşim çıktı televizyonda buna güzel bir ders verdi. Çünkü adamın hayatı yalan... Ben de diyorum ki artık benim hemşehrimlerim, benim milletim bu adamın yalanlarına prim vermeyecek” dedi.

'İspatlı iftiralar'

"Türkiye için yazılan senaryolarda kendilerine verilen rolü oynamak ve bunun karşılığında elde ettikleri imkanların tepe tepe kullanmak dışında bir dertleri, bir davaları, bir hedefleri de yoktur" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Eğer böyle olmasaydı ellerine tutuşturulan her kağıt parçasını sonuçta rezil, kepaze olacaklarını bile bile kameralar önünde sallamazlardı ama bunlar sallıyor. Eğer böyle olmasaydı yalan olduğu defalarca ifade edilmiş ispatlanmış iftiraları sürekli tekrarlayıp durmazlardı. Açtığım davaların hepsini kazanıyorum. Çünkü yalancı."

Erdoğan, konuşmasının ardından sahneye çağırdığı bir çocuğa hediye verdi. Eline mikrofonu alan çocuk “Bay Kemal, Cumhurbaşkanı amcamın karşısında kim? O adam hain hain” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sahneye çağırdığı bir çocukla sohbet ederek hediye verdi. Eline mikrofonu alan çocuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

'Yabancıların kapısındalar'

Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada "İktidara giden yolun sandık yerine yabancı devletlerinin kapısında aranmasını demokrasimiz adına çok tehlikeli görüyoruz. Kendi milletlerinin hak ve hukukunu savunmak için ülkemize görevlendirilen büyükelçilerin özellikle muhalefet tarafından arzuhal makamına dönüştürülmesi Türkiye'nin bağımsızlığı adına vahim bir durumdur" dedi. Erdoğan, ayrıca Akçaabat ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Milletiyle bu derece güçlü sevgi ve kader arkadaşlığı yapabilmek herkese nasip olacak bir başarı değildir. Ben sizi seviyorum. Allah için seviyorum. 2023 çok önemli. 2053 daha sonra çok önemli. Size güveniyorum" dedi.



Çok Okunanlar

2024-10-24 17:21:31