Siyaset >> Milliyet Siyaset


Washington’da büyükelçiler buluşması


Link [2022-02-05 13:31:26]



HANDE ATILGAN Ankara - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Azerbaycan'ın Amerika Büyükelçisi Khazar Ibrahim'in ev sahipliğinde düzenlenen yemekte İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog'un kardeşi ve Amerika Büyükelçisi Michael Herzog ile bir araya geldi. Büyükelçi Ibrahim, Herzog onuruna düzenlediği "hoşgeldin" yemeğini, "Azerbaycan-İsrail dostluğu, bölgesel barışa, istikrara ve kalkınmaya büyük katkı sağlar" diyerek duyurdu. Üç isme yemekte, Özbekistan ve Kazakistan'ın Amerika Büyükelçileri ve Amerika'daki Yahudi örgütlerinin önemli isimlerinden Malcolm Hoenlein de eşlik etti.

Azerbaycan’ın ABD Büyükelçisi Khazar Ibrahim’in ev sahipliğinde gerçekleşenyemekteTürkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un kardeşi ve ABD Büyükelçisi Michael Herzog ile bir araya geldi.

Mercan, ilkleri gerçekleştirdi

AK Parti eski milletvekili Murat Mercan, 24 Şubat 2021'de Washington Büyükelçisi olarak atanmıştı. Mercan, İsrail Büyükelçisi Herzog'a annesi Aura Herzog'un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletmişti. Mercan ayrıca, New York'ta Osmanlı ve Türkiye kökenli yahudilerin ortak mirasları üzerine düzenlenen Ulusal Sefarad Toplumu Galası'na katılmıştı. Bu etkinlik, Türk, İsrail ve Yunanistan büyükelçilerinin 15 yıldır ilk kez ortak bir etkinliğe katılması sebebiyle dikkat çekmişti.



Çok Okunanlar

2024-10-24 15:15:51