Eğitim >> Milliyet Eğitim


Vücut Tipleri Nelerdir? Erkek Ve Kadınlar İçin Vücut Tiplerininin Özellikleri


Link [2022-03-21 15:51:10]



Vücut yapısı, kişinin dış görünüşünü oluşturan başlıca unsurdur. Vücut tipleri birden fazladır. Vücut tipi genel olarak kilolu ya da zayıf olarak adlandırılsa da aslında daha farklı ve daha fazla vücut tipi bulunmaktadır. Üstelik vücut tipi sadece kiloya göre değil fiziksel özeliklere göre belirlenmektedir.

Vücut Tipleri Nelerdir?

İnsanların vücut tipleri görünüşlerine göre ve fiziki özellikleri dahilinde gruplara ayrılmıştır. Kadın ve erkek vücut tipleri birbirinden farklı olsa da genel olarak insan vücut tipleri 3 gruba ayrılmaktadır. Bunlardan ilki endomorf, diğeri mezomorf ve sonuncusu ektomorf vücut tipidir.

Erkekler ve Kadınlar İçin Vücut Tiplerinin Özellikleri

Erkek ve kadın vücudu birbirinden farklı özellikler gösterir. Erkek vücudu daha gelişmiş ve iri bir yapıya sahip olurken kadın vücudu daha narin ve yumuşak hatlara sahiptir.

İlk olarak erkek vücut tiplerini ve özelliklerini inceleyelim;

Zayıf ve I şekil vücut; bu vücut tipine sahip olan erkekler kilo açısından zayıftır. Dar omuz yapısı ve ince bir bele sahip olurlar. Genelde uzun boylu kişilerde görülür.

Orta kilolu vücut; bu vücut tipine sahip kişilerin kas yapmaları daha kolaydır. Genellikle omuz, bel ve kalça birbiri ile orantılıdır.

Yavaş metabolizmaya sahip vücut; vücut metabolizması daha yavaş çalışan erkek vücut tipi klasik Türk erkeği olarak adlandırılır. Yani göbek ve kalça kısmı kiloya müsaittir. Omuzlar geniş olabilir, bel kısımları normale göre daha kalındır.

Kadınlar erkeklere oranla vücut tipine ve görünüşüne daha fazla önem vermektedir. Bu nedenle kadın vücut tipleri erkek vücut tiplerine göre daha çeşitlidir. Kadın vücut tipleri ve özellikleri ise şöyledir;

Dikdörtgen vücut; bu tipte omuz ve kalça genişliği aynı olduğu için hatlar pek belli olmaz. Dengeli bir ölçüye sahiptir.

Elma vücut; üst beden alt bedene göre daha geniştir. Göğüs kısmı, kalça kısmına oranla daha iridir.

Armut vücut; bu vücut tipinde ise alt beden yani kalça kısmı göğüs kısmına göre daha geniş ve yuvarlak hatlara sahiptir.

Kum saati vücut; ideal vücut tipi olarak bilinir. Kalça ve omuz orantısı eşit olup bel kısmı daha incedir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 01:21:43