Eğitim >> Milliyet Eğitim


Volfram Nedir, Nerelerde Kullanılır? Volfram (Tungsten) Madeni Ne İşe Yarar?


Link [2022-04-20 20:11:10]



Volfram, atom numarası 74 ve atom ağırlığı da 183,85 olan bir elementtir. Volfram, diğer adı ile de Tungsten olarak bilinir.

Volfram Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Volfram W şeklinde gösterilen bir elementtir. Diğer adı ile Tungsten olarak da bilinen elementin atom numarası 74i atom ağırlığı ise 183,85 olarak karşımıza çıkar. Volfram elementinin yoğunluğu 19,3 olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda Volfram ya da diğer adı ile Tungsten 3482 derecede eriyebilen bir kimyasal elementtir.

Metallerin arasındaki en yüksek erime noktasına sahip olan Volfram yapısal olarak oldukça kuvvetlidir. Çelikten daha sert bir yapısı vardır ve bu nedenle de erime derecesi de oldukça yüksektir. Bu nedenle Volfram endüstri ve ticaret alanında kullanılır. Yapısı bozulmadan yüksek sıcaklıklara dayanabildiği için endüstri ve ticaret alanında sıkça tercih edilir ve kullanım alanına sahip olur.

Volfram (Tungsten) Madeni Ne İşe Yarar?

Volfram, sert olması sebebi ile özel sanayilerde çelik olarak kullanılır. En fazla demiryolunda, uçak ve gemi yapımında, ampulde enerjiyi ışığa çevirmek için ve iş makinelerinde kullanılır. Volfram ülkemizde Bursa'dan çıkarılmakta ve işlenmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 03:23:49