Eğitim >> Milliyet Eğitim


Vokalist Nedir, Kime Denir? Vokalist Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?


Link [2022-04-20 20:11:10]



Vokalist genel olarak solistin arkasında destek veren yorumculara denir. Sözlük anlamına göre ise vokalist, belirli bölümlerde şarkıcıya eşlik eden müzik topluluğu ve ya şarkıcı olarak geçmektedir.

Vokalist Nedir, Kime Denir?

Enstrümanlara eşlik ederek sahnede şarkı söyleyen kişilere vokalist denilmektedir. Halk arasında, "Arka tarafta soliste eşlik eden yorumcu." olarak da bilinir.

"Vokalist" sözcüğünün sözlükteki anlamı arka planda şarkı söyleyen, ses sanatçısına eşlik eden kişi olarak geçer. Vokal kelimesinin kullanımı bakımdan; İleri vokal ve geri vokal olarak ikiye ayrılabilir. İleri vokal diğer adıyla solist, şarkıları ön planda söyleyen kişiye denilmektedir. Geri vokal ise arka taraftan, ileri vokale eşlik eden ses sanatçısı olarak geçmektedir.

Vokalist Nasıl Olunur?

Vokalist olmak için öncelikle üniversitelerin konservatuvar bölümlerine girmek gerekir. Yetenek sınavından sonra, “Şan ve Opera” eğitimi alarak vokalist olmak mümkündür. Vokalist, müzik öğretmenliği mezunlarının da tercih edebileceği bir meslektir. Bununla birlikte özel sertifikalı eğitim programlarında verilen şan eğitimi ile de vokalist olunabilmektedir.

Ne İş Yapar?

Vokalist kişiler eserleri en iyi şekilde seslendirmekle yükümlüdür.

İleri vokal olarak eserleri seslendirmek ve geri vokalde de soliste eşlik etmek başta gelen görevleridir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 03:19:05