Eğitim >> Milliyet Eğitim


Vefa İle İlgili Atasözleri, Deyimler Ve Anlamları Nelerdir?


Link [2022-03-12 14:51:30]



Vefa ile ilgili atasözleri elden vefa zehirden şifa bekleme, eski dost düşman olmaz yenisinden vefa gelmez, sevda geçer yalan olur sonra sokar yılan olur, ihanet arkadaşlık zincirini karartır ama vefa onu her zamankinden parlak yapar olarak tespit edilmiştir. Vefa ile ilgili deyimlerin arasında ise vefa borcu, vefa göstermek ve ömrü vefa etmemek deyimleri bulunur. Vefa İle İlgili Atasözleri ve Anlamları Nelerdir?

Eski dost düşman olmaz yenisinden de vefa gelmez (Eskiden dost olan kişilerden düşman, yeni dost olan kişilerden de samimiyet ya da güven beklenmez.)

Sevda geçer yalan olur, sonra da sokar yılan olur (Vefakar ve samimi olan kişiler sizi unutmaz ama unutursa da arkanızdan bile konuşabilir)

Elden vefa, zehirden ise şifa bekleme (Yabancılardan bir sevgi ya da saygı beklenmesine gerek yoktur. Kötülerden ve uzak olanlardan da iyi niyet gelmez)

İhanet arkadaşlık zincirlerini karartır fakat vefa onu her zamankinden de daha parlak yapar (İhanet etmek en yakını bile size düşman ederken samimiyet ve güven daima iyi ve yakın kılar)

Vefa İle İlgili Deyimler ve Anlamları Nelerdir?

Ömrü vefa etmemek (Bir şeyin yapılması için ömrün yetmemesi ya da herhangi bir sonuca ulaşamadan ölmek)

Vefa göstermek (Sevgi ya da dostluk ilişkilerini samimiyet ile uzun yıllar sürdürmek)

Vefa borcu (Sevgi ve saygı kaynaklı yerine getirilmiş olan davranışlara karşı olan borç)



Çok Okunanlar

2024-09-24 05:20:15