Eğitim >> Milliyet Eğitim


Vecibe Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dini Vecibeler Nelerdir?


Link [2022-09-13 17:18:19]



Vecibe kelime anlamı bakımından görev, ödev ve sorumluluk anlamlarına gelmektedir. Kişinin vermesi gereken görevleri şeklinde de ifade edilir. Dini vecibeler kişinin üzerine farz olan ve boyun borcudur. Bu nedenle Müslüman olan kişiler dini vecibeleri öğrenerek sorumluluklarını doğru bir şekilde yerine getirmektedir. Türkçe içerisinde sık sık kullanılan bu kelime dilimize Arapçadan geçmektedir. Dini açıdan Müslümanların yerine getirmesi gereken dini emirlerdir.

Vecibe Ne Demek ve TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Vecibe kelimesinin asıl anlamı görev ve sorumluluk şeklinde yanıtlanmaktadır. Kişinin yerine getirmesi gereken ödev ve emirler şeklinde de anlatılmaktadır. Boyun borcu anlamına gelen bu kelime ile beraber kişiler Müslümanlık görevlerini yerine getirmektedir. Çok gerekli ve kişilerin yerine getirmesi gereken şartlar olarak da cümle içerisinde kullanılmaktadır. TDK sözlüğünde yerine getirilmesi gereken emirler ve sorumluluklar olarak ifade edilir.

Dini Vecibeler Nelerdir?

Dini vecibeler birden fazladır. Müslüman kişilerin yerine getirmesi gereken ve üzerine farz olan durumlar dini vecibeler arasında yer almaktadır. Dini vecibelerin en başında ise namaz kılma yer almaktadır. Kelimeyi şehadet getirme, namaz kılma, hacca gitme, oruç tutma ve sadaka verme dini vecibeler olarak anlatılmaktadır. Her Müslüman bu vecibeleri yerine getirmekle sorumludur.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:00:00