Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Vatan sevgisi bizi bir araya getirdi’


Link [2022-02-16 08:31:16]



ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye partisinin grup toplantısında "kandil" yanıtı verdi. Altı partinin genel başkanının buluşmasına ilişkin eleştirilere de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

ISPARTALILARA TAVSİYESİ: Bir yönetmelik var. Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği. Arkadaşlarıma söyledim. Isparta Baro Başkanı'yla konuştular. Bütün vatandaşların tazminat alma hakları var. Bu haklarını kullansınlar. Paranız yoksa, avukata ödeyecek imkanınız yoksa biz ödeyeceğiz onu.

ÖDEMEYECEĞİM ZATEN: 'Zamlar geri çekilinceye kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim' dedim. Çıktılar, vay efendim biz devlete başkaldırı yapıyormuşuz. Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın acısını benim topluma hissettirmem lazım. O nedenle ödemeyeceğim dedim ve ödemeyeceğim de zaten. Hemen dediler 'elektriği derhal kesin, Kılıçdaroğlu donsun'. Siz beni donmakla mı korkutuyorsunuz? Sizin feriştahınız gelse ben donmam, mücadele ederim.

YAN YANA GELDİK: Altı parti genel başkanı buluştuk. Önce ‘Asla bunlar yan yana gelmez’ diyorlardı. Bizi yan yana getiren neydi? Neden bir araya geldik. Çünkü Türkiye’nin bir felakete sürüklendiğini altı partinin genel başkanı da görüyor. 'Bu sorunları çözmemiz lazım' dediler. Çözemiyorlar, batırıyorlar. Türkiye’yi dilenci konumuna getirdiler. Para dileniyorlar sağda solda. Bizler bütün olumsuz koşullara, iftiralara rağmen bir araya geldik. Bizi bir araya getiren vatan sevgisi.

MUHALEFETİN GÜCÜ: Elektriğin bir kısmının en azından düşük fiyatla verilmesini sağladık. Bu da muhalefetin gücüdür. Sofranızda KDV temel gıda maddelerinde iniyorsa o da muhalefetin gücüdür. Bütün olumsuz koşullara rağmen biz bunları yaptırabiliyorsak yarın iktidar olduğumuz da görün Türkiye nasıl bir cennete dönüşecek.

İMZAMIZI ATTIK: 28 Şubat günü saat 13.30’da altı lider buluşacağız. Demokrasiyi inşa edeceğiz güçlendirilmiş parlamenter sistemle. Devletin kurumlarını, bozulan bütün çarkları düzelteceğiz. Devlette liyakatı getireceğiz. Sonra ekonomiyi ayağa kaldıracağız, sosyal politikalar güçlenecek. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzeni getireceğiz. Altı lider olarak ahdettik, altına imzamızı attık. Türk siyaset tarihi için de dünya siyaset tarihi için de altı imzanın olduğu o belge önemli bir belgedir. O belgeyi edinin ve arşivlerinize koyun. Yeri zamanı geldiğinde torunlarınıza gösterin.

‘Kandilleri parti müzesine koyacağım’

“Bahçeli demiş ki örgütlerine ‘Kılıçdaroğlu’na kandil gönderin’. Gönderdiler, çok güzel kandiller gelmiş, teşekkür ederim, il başkanlarına tabii. Onları partinin müzesine koyacağım. Elektrik zamlarını savunan Devlet Bahçeli’nin bana gönderdiği kandiller diye göstereceğim orada.”



Çok Okunanlar

2024-10-24 09:23:10