Magazin >> Milliyet Magazin


Uzun süreli moda


Link [2022-08-26 07:58:20]



Son zamanlarda moda dünyasında bu durumun yavaştan değiştiğini fark ediyorum. Normalde sezonluk olan ürünler artık kült parçalar haline gelmeye başlıyor. Bu günümüz dünyasında aslında hiç de şaşırtıcı bir olay değil. Her şey gibi modayı da hızlı tüketmeye başlamışken bu es bize iyi gelecek. Bu hafta yazacağım sezonun öne çıkan üç trendi aslında geçen seneden bu zamana aktarılmış olup gelecek sezonlarda da devam edecek gibi görünen trendler. O zaman yavaşlamaya başlayan moda dünyasının üç trendine gelin birlikte bakalım.

VİNİL AYAKKABILAR

Üç sezondur devam eden ve daha uzun bir süre moda dünyasının gündeminde kalacak vinil ayakkabılar altın çağını yaşıyor. Chanel, Balmain, Prada ve diğer ünlü markaların podyumlarda tasarım şeffaf ayakkabılarını gördük. Instagram ünlülerini takip ederseniz, o zaman muhtemelen geçen yıllardan beri şeffaf ayakkabıların zaten yükselişte olduklarını görürsünüz. Her şeye uyum sağlayan vinil ayakkabılar bu sezonda renklenerek karşımıza çıkıyor. Özellikle terlik olanları dolabınızın olmazsa olmazı olsun benden söylemesi!

OVERSİZE BLAZER

Şehirlere dönüş ve okul sezonuna girmiş bulunmaktayız. Bu da demek oluyorki blazer ceketlere kavuşma vakti! Uzun süredir trend listesinden inmeyen blazer ceketler bu sezonda da listenin başında! Geniş kesimler, vatkalı omuzlar, bel vurguları derken sonbaharın en çok kullanacağımız moda parçası blazer ceketler en çok da oversize formu ile yine bizlerle. Biker taytlar, mom jeanler hatta gece kıyafetleriyle tamamlayabileceğiniz blazerlar stilinde en büyük kurtarıcısı. Her tarza ayak uyduran ceketler en çokdasloganlı tişörtlerle karşımızda duracak. Yeni sezonda farklı detaylar ve eklemeler ile öne çıkan blazer ceketler, tüy, kemer ve işleme gibi detaylara sahip.

ÇİZGİSİNDEN ÇIKMAYAN GÖMLEKLER

Son dönemlerde popülerliğiyle bir süre daha gündemde yer alması beklenen çizgili gömlekler birbirinden farklı tasarımları ile birlikte bizlere rahat ve bir o kadar şık kombin yapma olasılığı sunuyor. Geniş kalıp, erkek kesimli gömlekler moda alanında kendine ait yer edinmiş durumda. Sizler de sezonun en hit parçası olan ve asla modası geçmeyecek çizgili bir gömleğe hemen sahip olabilirsiniz. Her dönem olduğu gibi bu sene de kış ayında ön plana çıkacağı kuşkusuz! Moda haftalarında, moda tasarımcılarının da özellikle çizgili gömleklerin reyonlarda daha çok ön plana çıkacağına dair belirli vurguları var.



Çok Okunanlar

2024-09-22 17:30:21