Siyaset >> Milliyet Siyaset


Uzlaşma olmazsa teklifimizi sunarız


Link [2022-11-08 09:46:19]



ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 3.5 saat süren Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

10 GÜNDE KURAYLA BELİRLENECEK: Türkiye’nin en büyük konut hamlesi olan ‘İlk Evim İlk İşyerim’ kampanyasının ilk temelini Ankara’da attık. Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilin kurasını noter huzurunda çekerek hak sahiplerini belirleyeceğiz. Aynı şekilde arsalar ve işyerleriyle ilgili süreç devam ediyor. Konut ve kira fiyatlarında oluşan dengesizliğin bu çalışmalardaki ilerlemelerle iyice ortadan kalkacağına inanıyorum.

TOGG SATIŞI ŞUBAT’TA: Geçmişte yerli ve milli sanayi hamleleri kimi özgüven eksikliği kimi kasıtlı sabotajlar kimi istikrarsızlık iklimi sebebiyle kesintiye uğrayan milletimiz için TOGG çok önemli bir sembol haline gelmiştir. TOGG’un başarısı sadece bir firmanın, markanın, üretim tesisinin değil, topyekün 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Bu açık hakikate rağmen hâlâ yapılan işi önemsizleştirmeye, değersizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışan bir zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz. İnşallah Şubat’ta satışı başlayacak Mart sonunda yollara çıkacak TOGG’a başarılar diliyoruz.

5. KOL FAALİYETİ: Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polislerimize ve hükümetimize iftira atanların siyaset yapmanın ötesinde sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını çizmek istiyorum. Her kim Türkiye’yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle, insan kaçakçılarıyla, envayi türden kopukla, uğursuzla aynı fotoğrafın içine sokuyorsa yaptığı işin adı 5. kol faaliyetidir. Türkiye geçmişten bugüne çeşitli görünümlerle, söylemlerle, yapılarla karşısına çıkan 5. kol elemanlarından çok çekmiştir. Ama bu defa açık net söylüyorum; başaramayacaklar.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ: Yarın (bugün) Hasankeyf Tüneli’nin ve yollarının açılış törenine canlı bağlantıyla iştirak edeceğiz. Tekrar Özbekistan Semerkant’a gidiyoruz ve orada Türk devletleriyle birlikte zirve oluşturacağız. Ardından Endonezya’da yapılan G-20 Liderler Zirvesi’ne, daha sonra Bahreyn’de Manama Diyalog Forumu’na, son olarak Katar’da 2022 Dünya Kupası açılışına katılacağız.

BOYNUMUZUN BORCU: Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunması hususlarını içeren anayasa değişiklik teklifimizi arkadaşlarımız Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüştüler. Bu görüşmelerin kati neticesi alındıktan sonra şayet uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis’e sunmayı planlıyoruz. Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz. Temennimiz de Meclis’te bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesidir. Ancak milletimize sözümüz gereği Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz.

7 milyar liralık sosyal destek

3.2 MİLYAR LİRA BUGÜN: Gelir seviyesi belirli rakamın altında kalan vatandaşlarımıza içinden geçtiğimiz sancılı dönemde koruyucu, önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdik. Bu programlardan biri de Türkiye Aile Desteğidir. Bu kapsamda 2.5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3.2 milyar lira yarın (bugün) hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi de bu hafta içinde yapılacaktır. Doğalgaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahiplerinin 1 milyon 379 bin kişiyi kapsayan 2.1 milyar tutarındaki kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

VATANDAŞIMIZ AÇIKTA DEĞİL: Vatandaşlarımızın kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülke çapında faaliyet gösteren binin üzerindeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfına aktarılacak ek periyodik payı iki kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece kasım ayında bu vakıflarımıza aktarılan kaynak 900 milyon lirayı buldu. Böylece bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Hiçbir vatandaşımızı aç, açıkta, soğukta değil, aynı zamanda ailesi içinde boynun bükük bırakmayacak bir anlayışla sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz.



Çok Okunanlar

2024-09-20 08:43:27