Sağlık >> Milliyet Sağlık


Ürik Asit Nasıl Düşürülür? Ürik Asidi Yüksek Olanlar Ne Yemeli?


Link [2022-07-07 16:30:19]



Ürik asit, vücutta metabolizmayı etkileyen aslından yiyecekler yolu ile alınan bir tür kimyasaldır. Bir başka deyişle yiyecek ve içeceklerden alınan pürin kimyasal bileşikleridir. Vücutta faza olması vücudun dengesini bozarak zarar verir.

Ürik Asit Nasıl Düşürülür?

Ürik asit yükselmesinin başlıca nedeni ürik asidin vücuttan atılamamasıdır. Ürik asit vücuttan idrar ile atılır. Fakat atılamayan ürik asit kanda birikir ve buda insan vücuduna zarar vermeye başlar. Eklem ağrılarından, böbrek taşına, halsizlikten idrar sıklığında azalmaya kadar birçok hastalığa sebep olur. Ürik asidi düşürmenin bazı yolları vardır. Bunun ilk yolu bol su tüketmektir. Ayrıca mayalı gıdalardan ve et ürünlerinden de uzak durularak da düşmesine yardımcı olunur.

Ürik Asidi Yüksek Olanlar Ne Yemeli?

Vücutta fazla olan ürik asidi bazı gıdaları tüketmekten uzak durarak düşürebileceğiniz gibi bazı gıdaların tüketimine ağırlık vererek de dengeleyebilirsiniz. Ürik asidi yüksek olanlar lifli gıdalar ve düşük yağa sahip ürünler tüketerek dengeleyebilir. Yine bir başka sağlıklı ürünler olan süt ve yoğurt tüketimi de yüksek olan kişiler tarafından tüketilmelidir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 08:48:53