Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Ülkemizi kadına yönelik şiddet ayıbından kurtarmakta kararlıyız’


Link [2022-04-16 08:51:08]



Erdoğan, şöyle devam etti:

ŞİDDETİN KAYNAĞI CEHALETTİR: Bizim medeniyetimizde kadın merhametin, sevginin, özverinin sembolüdür. Bizim tarihimizde kadınlar sosyal hayatta daima çok önemli, belirleyici ve saygıdeğer bir yere sahip olmuştur. Nasıl oluyor da böyle bir toplumda kadın cinayetleri bu derece öne çıkabiliyor. Diğer pek çok mesele gibi bununda bir tek cevabı vardır. O da cehalettir. Bizi biz yapan değerleri, inancımızı medeniyetimizi bilmemekten kaynaklanan cehalettir. Biz kadına şiddetin kaynağı olan işte bu cehaletle mücadele ediyoruz.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK: Hukuki, adli, idari ve en önemlisi zihinleri ve kalpleri kuşatacak kapsamlı adımlarla ülkemizi kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti ayıbından kurtarmakta kararlıyız. Şiddetin kendisiyle birlikte sebepleri kaldırana kadar amasız, fakatsız bu şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. Hatırlarsanız, bölücü terörü kökünden bitirmek için analar ağlamasın demiştik. Şimdi aynı sözü kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda söylüyoruz.

SEBEPLERİ ORTADAN KALDIRANA KADAR: Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek için hukuki ve idari olarak pek çok düzenlemeyi ülkemize kazandırdık. Hiç şüphesiz bu konudaki en büyük devrim, 2012 yılında çıkardığımız Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Geçtiğimiz haftalarda attığımız yeni bir adımla takdir indirimi başta olmak üzere pek çok konuda daha ileri düzenlemeler getiriyoruz. Müdahaleler ve cezaları artırarak bu sorunun çözülemeyeceğini biliyoruz. Şiddetin neden değil, sonuç olduğu gerçeğini unutmuyoruz. Şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

'Acılarına ortak olduk'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da ailelerle bir araya geldiği anları "Şiddet mağduru kadınlarımızın ailelerinin acılarına ortak, sabırlarına destek olmak için iftar sofrasında buluştuk. Yitirdiğimiz canların acısını yüreğimizde hissetmeye, kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz. Şiddeti el ele verip sevgi ve merhameti çoğaltarak yeneceğiz" notuyla paylaştı.



Çok Okunanlar

2024-10-23 07:39:19