Yazarlar >> Milliyet


Tutulma Rusya ve Avrupa’yı gölgeliyor


Link [2022-10-17 14:46:20]



Akrep’teki Güneş tutulması hayatımızı kökünden etkiliyor

Sevgili okurlar, 25 Ekim’de Akrep burcunda yılın ikinci Güneş tutulması gerçekleşiyor ve bu tutulmanın kısmi de olsa, gölgesinin Rusya üzerinden Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya kadar düştüğü görülüyor. Akrep burcundaki tutulmalar başta korku, endişe, ölüm-yeniden doğum temaları ile birlikte derin dönüşümler getiren olayları tetikler. Tutulmanın aynı zamanda güney ay düğümü yönünde olması daha riskli ve yıkıcı olabilecek temaları öne çıkarabilir zira güney düğümündeki tutulmalar her zaman daha yenileyici, değiştirici ve varolanı bozucu karakterdedir. Kuşkusuz Akrep burcundaki bir tutulma ortaya büyük bir güç ve mücadele temasının çıkacağını, hayatta kalma, yenilenme ve yeniden doğma gibi aşırılıklar içeren koşulların dikkat çekiceğini göstermekte.

Güneş tutulması Akrep burcunun ilk derecelerinde olduğu için, bu derecelerde güçlü bir Mars unsuru görüyoruz. Bu durumda tutulmanın yöneticisi Mars olmakta ancak problem şu ki Mars da tutulmanın gerçekleşeceği bugünlerde, 30 Ekim’de geri gitmeye başlayacak. Belli ki dünyada savaş ve barış temalarının çok fazla karıştığı ve karmaşık, kısaca tehlikeli hale geldiği bir dönemden geçiyor olacağız. Mars 12 Ocak tarihine kadar geri gidecek ve bu tutulmanın da etkilerinin genel olarak 20 Nisan 2023’e kadar devam edebileceğini söyleyebiliriz. Böyle bir durumda, bir yanda geri giden bir savaş gezegeni, diğer yandan hayatımıza güçlü bir değişim ve yenilenme enerjisi taşıyan tutulma altında daha itidalli, sakin ve kontrollü olmaya bakmalıyız.

Bu yorucu ve dönüştürücü tutulmanın bir diğer özelliği ise barış, denge ve uyum gezegeni Venüs ile de birleşiyor olması ancak bu birleşme söz konusu imkanlara daha büyük bir zarar vermekte zira Venüs bu dönemde tamamen yanık durumda ve adeta yeraltı dünyasında ilerliyor gibi. Böyle bir dönemde pazarlıklar, görüşmeler ya da anlaşma imkanı verebilecek konular daha çok gizli ya da kapalı şekilde yürürken, Mars’ın İkizler burcunda olması istihbarat faaliyetleri, gizli yıkıcı terör eylemlerinin, daha çok medya, basın, ulaşım ve iletişim kanallarını etkileyebilecek sıkıntıların yoğunlaşabileceğini söyleyebiliriz.

8 Kasım’daki Ay tutulması da kritik

Pek çok kez yazdığımız gibi, son bir yıldır Saka burcundaki Satürn ile Boğa burcundaki Uranüs’ün kare açısı altında, başka bir deyişle eski ile yeninin kıyasıya çekiştiği, kuralların, sınırların bozulduğu, dünyada artan bir koruma, nasyonalizm ve muhafazakarlaşma eğiliminin yaşandığını görüyoruz. Korku ikliminin yarattığı endişeler bizi daha zor seçimler yapmaya zorlarken, iletişimimizi de kısıtlıyor. 8 Kasım’daki Ay tutulması bu tür gerilimleri en üst seviyeye çıkarmakta zira Ay tutulurken Uranüs ile birleşecek ama bir yandan da Satürn ile de kare açı içinde olacak. Sözünü ettiğimiz Ay tutulması sırasında ülkemiz için de Saka burcunun (8. Ev, finansal konular, borçlar, yatırımlar, kriz ve dönüşüm içeren olaylar) yükseliyor olması ve içindeki Satürn bu dönemde pek çok noktada daha kısıtlayıcı, test edici ve gerginlik yaratabilecek, ani, sarısıcı olayların da söz konusu olabileceğini, birikimiş enerjlerin boşalma eğiliminde olabileceğini açıklıyor.



Çok Okunanlar

2024-09-21 00:39:09