Eğitim >> Milliyet Eğitim


Tutsak İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Tutsak Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Link [2022-03-07 18:11:11]



İstemediği bir yerde ve kendi isteği dışında zorla tutulan, savaş esnasında yakalanan düşmanlar tutsak olarak bilinir. Tabii sadece savaş değil aynı zamanda günlük hayatta herhangi birini bir yerde zorla tutmak da o kişiyi tutsak hale getirir. Bu kelime üzerinden kullanılabilecek birçok farklı cümle bulunuyor.

Tutsak ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Taşımış olduğu anlam ile beraber tutsak kelimesi günlük yaşamın önemli sözlükleri içerisinde geliyor. Aynı zamanda esir olarak da eş anlamlı şekilde ifade etmek mümkün. Özellikle savaşta esir alınan askerler ya da zorla bir yerde tutulan kişi veya kişiler tutsak olarak bilinir. Bu kelime tek başına kullanılması ile beraber aynı zamanda pek çok cümle içerisinde değerlendirme şansı veriyor. Cümlenin başında olması ile beraber ortasında ve her yerinde kullanılabilir.

Tutsak ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Özne ve yüklem olması ile birlikte aynı zamanda cümlenin ortasında birçok yerde tutsak kelimesini kullanmak mümkün. Bu konuda amaca uygun olarak verilebilecek oldukça fazla sayıda örnek cümle bulunuyor.

‘’Onca yıl tutsak kaldığını kimse bilmiyor.’’

‘’İkinci Dünya Savaşı'nda yüzbinlerce kişi tutsak edildi.’’

‘’Burada tutsak kaldım.’’

‘’O artık benim tutsağımdır.’’

‘’Bizim yüzümüzden yakalandı ve hücrede tutsak kaldı.’’

‘’Tutsakları hemen serbest bırakmanızı talep ediyorum.’’

Bu şekilde yukarıda verilen örnek cümleler de gerçekleştiği gibi tutsak kelimesini değerlendirmek mümkün. Özellikle günlük hayatın önemli sözcükleri arasında yer aldığını ifade etmek gerekir. Aynı zamanda pek çok önemli tarih kitabında mutlaka bu sözcük kullanılır.



Çok Okunanlar

2024-09-24 09:33:24