Eğitim >> Milliyet Eğitim


TUS tercihleri başladı mı? 2022 TUS tercih başvuru ekranı ÖSYM: 1. dönem TUS KONTENJANLARI VE TERCİH KILAVUZU


Link [2022-04-19 19:11:12]



TUS tercihi için 1. dönem uzmanlık öğrenci kontenjanı adayların gündeminde. ÖSYM, beklenen tercih kılavuzunu ve kontenjanları paylaştı. 2022 TUS 1. dönem tercihleri ise https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. İşte, TUS tercih ekranı...

2022 TUS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yani TUS için tercih işlemleri 19-26 Nisan tarihleri arasında yapılıyor. Tercihler, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adres üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile gerçekleşecek. Tercih başvuru zamanı ise 26 Nisan 2022 tarihinde saat 23:59da son bulacak.

TUS TERCİH BAŞVURU EKRANI...

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Adaylar sınav ve yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav ve yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternetsayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

2022 TUS 1. DÖNEM KONTENJANLARI



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:26:28