Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Türkiye Yüzyılı’nı adım adım inşa edeceğiz’


Link [2022-11-08 09:46:19]



ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GELENEK İLE GELECEK: Açılışını yaptığımız köy yaşam merkezlerimizi, eğitimde gelenek ile geleceği buluşturan stratejik hamlelerimizden birisi olarak görüyorum. Köy yaşam merkezlerimizle sadece eğitime yeni bir soluk kazandırmıyor, aynı zamanda evlatlarımızı yarının Türkiye’sine de hazırlıyoruz..

YENİ DÖNEM: 2023’ü her bakımdan ülkemiz, milletimiz ve kurumlarımız için yeni bir dönemin mukaddimesine dönüştürmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı programımız, bu hedefimizin adeta çatısını kurmaktır. Şimdi sıra Meclis’teki ve Kabine’deki arkadaşlarımızın da yer alacağı kapsamlı bir çalışmayla 81 vilayetimiz ile birlikte Türkiye Yüzyılı’nı adım adım tuğla tuğla inşa etmeye gelmiştir. Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı da müellifi de sahibi de 85 milyonun tamamıdır.

ÖZGÜVEN FUKARALARI: Dün Avrupa’nın hasta adamı olarak görülen bir milleti nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak, tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen Milli Mücadele’yi nasıl zafere taşıdıysak, önümüze çıkartılan engelleri nasıl birlik ve beraberlik içinde aştıysak, darbelerden terör saldırılarına her türlü badirenin üstünden nasıl alnımızın akıyla geldiysek, Türkiye’yi son 20 yılda nasıl bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdiysek, bugün de milletimizin ve insanlığın tarihinde yeni bir dönemin muştusu olacak Türkiye Yüzyılı’nı beraberce hayata geçireceğiz. Gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından veya sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan, insanımıza sürekli ‘yapamazsınız’ diyen özgüven fukaralarına pirim vermeyeceğiz. Tarih boyunca kendisine biçilen sayısız kefeni parçalamış bir ecdadın torunları olarak, hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyeceğiz.



Çok Okunanlar

2024-09-20 08:46:36