Siyaset >> Milliyet Siyaset


Türkiye-Malezya ilişkilerinde yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar


Link [2022-07-07 14:34:19]



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;Malezya Başbakanı'nı ve heyetini Ankara'da kabul etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Ekonomi, yatırım ve ticaret başta olmak üzere savunma sanayii, eğitim, teknoloji, sağlık, iletişim gibi konuları kapsamlı şekilde ele aldık.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM

Sayın Başbakanın teklifi üzere ülkemiz arasındaki ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldık. Malezya aynı zamanda ASEAN bölgesinde en önemli partnerimizdir.Salgına rağmen ticaret hacmimiz geçen yıl 3.5 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Bu yılın ilk 6 ayındaki rakamlar da istikrarlı artışın devam ettiğini gösteriyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimizi kısa zamanda yakalayacağımızı gösteriyor.

Hedeflerimize daha hızlı adımlarla ilerleme imkanına da kavuşacağız. Yerli ve milli aşımız Turkovac'ın Malezya'da kullanımına sunulması dahil, aşı teknoloji transferi gibi konularda müşterek çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.

Görüşmelerimizde güncel küresel konular üzerinde de durduk. Bu kapsamda İslam düşmanlığı gibi meseleleri ele aldık. BM İslam İşbirliği Teşkilatı gibi platformlarda işbirliğimizi sürdürme kararı aldık.Asya'daki tüm kardeşlerimizle ortaklığımızı sürdüreceğiz. Asya Pasifik yönelik girişimlerimizde Malezya'nın desteğini hep hissettiğimizi belirtmek isterim.

Yeniden Asya girişimimiz ile Kazan-kazan anlayışıyla Asya'daki kardeşlerimizle işbirliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2023 mesajı: Kırgınlıkla hareket edilecek seçim değil Cumhurbaşkanı Erdoğan: Somali'ye 1 milyar dolardan fazla insani yardım yaptık

Çok Okunanlar

2024-10-21 18:25:30