Sağlık >> Milliyet Sağlık


Tularemi Nedir, Nasıl Bulaşır? Tularemi Tedavisi Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-17 09:07:01]



Tularemi, aslında bir bakteri adıdır. Ancak bu bakterinin bulaşması ile insan vücudu farklı reaksiyonlar gösterebilmektedir. Bu reaksiyonlar ise aslında hastalığın belirtileridir. Eğer belirtiler öncesinde bilinir ise hastalığa karşı önlem almak daha kolay olacaktır.

Tularemi Nedir? Nasıl Bulaşır?

Tularemi, havanlardan insanlara bulaşan bir hastalık tipidir. Zoonotik hastalık tiplerinden olan tularemi, hayvanlar ile insanlar arası doğrudan temas ile bulaşmaktadır. Belirtileri arasında ateş, titreme, halsizlik, baş ağrısı ve kusma, eklem ağrıları gibi rahatsızlıklar bulunmaktadır. Tedavi edilmediği taktirde ciddi sorunlara yol açabilir. Ölümcül olabilen bu hastalık mutlaka gözetim altında iyileşme sürecine girmelidir. Kişiye göre hafif belirtiler ile de atlatılabilir.

Tularemi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çoğu hastalığın gelişen tıp teknolojisi ve yöntemleri ile tedavisi bulunmaktadır. Tularemi hastalığının da tedavisi mümkündür. Tularemi, bir bakteri hastalığıdır. Bu yüzden yaygın olan tedavi şekli antibiyotik kullanımıdır. Ayrıca serum ve iğne gibi tedavi yöntemleri de kullanılarak tularemi tedavisi mümkündür. Hastalığın tedavi sürecinde erken teşhis çok önemlidir. Bu nedenle tedavi şekli belirtilerin yoğunluğuna göre değişebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:00:48