Eğitim >> Milliyet Eğitim


Trt Nedir? Kısaca Trt'nin Görevleri Nelerdir?


Link [2022-07-07 15:38:19]



TRT, Türkiye'nin işitsel ve görsel hafızasını meydana getiren, kamu yayıncılığı anlayışı ile birlikte ülkenin bütün üyelerine ulaşmayı hedefleyen ve yayıncılığın okulu şeklinde her zaman çıtasını yüksek tutan bir çeşit yayın kuruluşudur.

TRT Nedir?

TRT, Türkiye Cumhuriyeti'nin uzun yıllardan beridir kamu yayıncılığı yapmakla görevli olan tek kuruluşudur. Türkiye Cumhuriyeti'nde radyo ve televizyon yayıncılığı konusunda ilk örnekleri veriyor. Günümüzde ise, 24 saat boyunca 10 ayrı kanaldan televizyon yayını gerçekleştiriyor. Aynı zamanda, buna ek olarak GAP TV alanında da Güneydoğu illerine özel bir yayın yapar.

Kısaca TRT'nin Görevleri Nelerdir?

Devletin her alanda tanıtılmasını sağlar. Aynı zamanda, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerinin devamlılığını sağlamaya yardımcı olmak TRT’nin en önemli görevleri arasında yer alır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ( TRT ), devlet için radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek için, 01 Mayıs 1964 yılında, özel bir yasayla özerk tüzel kişiliğine sahip olacak bir şekilde kuruldu. 1972 yılındaki anayasa değişiklikleri sayesinde kurum “tarafsız” bir kamu iktisadi kuruluş olarak tanımlanıyor.



Çok Okunanlar

2024-09-22 03:35:56